НЕОБВЪРЗАНА

10 основни разлики между мъжете и жените

Отдавна омаловажават различията между мъжа и жената. Малко са тези, които се замислят и признават, че двата пола правят нещата по специфичен начин.

Ще разгледаме темата, акцентирайки върху 10 важни точки, по които мъжете и жените са тотално различни.

Външният вид

Мъжете са много по-силно привличани от физическата красота на партньорката. Докато при жените не това е решаващият фактор, за да хлътнат. Донякъде те са подвластни на външния вид и на мъжкия чар, но преди всичко „обичат с ушите, а не с очите си”.

Дамите обръщат по-голямо внимание какво им казва един ухажор, а не как точно изглежда. Жената по-малко гледа, повече слуша. Влюбва се в изречените клетви и обещания. Ето защо открай време тези мъже, които умеят да „свалят звезди”, са най-успешните прелъстители.

Сексът

Жените и мъжете не се отнасят по един и същи начин спрямо секса.

Желанието на жената се ръководи от чувствата. До голяма степен то зависи от емоционалното й състояние и от допълнителни обстоятелства – например умора, притеснение, безпокойство и др.

За еректилната функция на мъжа либидото има водещо значение, а то избуява от физическото привличане. Той люби жената, защото я харесва. А дали я обича, или не, е съвсем отделен въпрос.

Накрая, при жените (или поне при повечето от тях) сексът е този, който още повече ги привързва към другия. Отдаването им е със смисъл на вричане. В женското възприятие интимността е знак за сплотеност и единение – сливане на две души.

Повечето мъже могат да правят страхотен секс, без да изпитват чувства. Не че няма и такива жени, ала това е тема за друг дискурс.

Семейството

Момичетата са дълбоко привързани към своите семейства и изживяват по-болезнено отлитането от родния дом.

Една арабска пословица гласи: „Когато омъжваш дъщеря, купи си столове; когато жениш син – продай столовете си!”.

Щом момчето порасне и стане глава на семейство, хвърля всичките си усилия в изпълнение на тази нова отговорност. И за него майка му и баща му остават вече на заден план.

Обичайно дъщерите са по-предани и запазват емоционалната си обвързаност с родителите. Поддържат с тях същите топлосърдечни отношения, каквито са имали през детството си.

Училището

По правило мъжете са по-надарени в науката и технологиите. Жените са прочувствени, затова те са „по-литературни”.

Някои психолози са на мнение, че ако девойките учат без мъжко присъствие около себе си, са изцяло съсредоточени и могат да бъдат по-продуктивни в научното поприще. Може би в миналото с основание са разделяли училищата на девически и мъжки.

Но един клас само от момчета ще е прекалено буен и неконтролируем… Тази необузданост на подрастващите от мъжки пол се дължи на тестостерона. Ето затова момчетата са по-палави от момичетата.

Романтиката

И мачовците могат да са романтични. Даже са по-романтично настроени понякога.

Ако това не се вижда от пръв поглед, то е просто понеже романтичните увлечения не се приемат за мъжествена черта. Мъжете често крият сантименталността си и предпочитат да мечтаят и фантазират тайно.

Нещата са по-сложни, отколкото изглеждат…

Проява на чувства

С проучване е установено, че един мъж използва до 2000 различни думи на ден. А жените за същото време употребяват над 7000 думи! Известна е и старата сентенция: „Жената я краси дългата коса, а мъжа – късата приказка.”.

Обикновено хората от силния пол не обичат да са многословни. Така създават впечатление, че не са достатъчно изразителни, че са лишени от всякаква експресивност.

Още от ранно детство на момченцата всички казват: „Не плачи! Истинските мъже не плачат!”. Така те от малки свикват да мислят, че постоянно трябва да демонстрират самообладание, сдържаност и гордост, за да имат авторитет сред околните.

Да, жените търсят сигурност и стабилна опора на мъжкото рамо, но също така имат нужда да им показвате чувствата си, господа!

Забавленията

Мъжът и жената не се забавляват по идентичен начин. Повечето мъже се разтоварват истински само ако изразходват докрай цялата си енергия – например в спорта.

Докато жените обичат да се събират в задушевна обстановка, спокойно да си говорят с часове, да споделят, да поклюкарстват… Доставя им удоволствие да се забавляват с нещо, седнали уютно една до друга – да пият дълго кафе, да се занимават с приложни изкуства, да плетат, да нашиват и т. н.

Децата

При по-голямата част от жените силно е проявен майчинският инстинкт. Те са добре предразположени към децата и копнеят да гушкат бебе до гърдите си – независимо дали е тяхно, или съседско.

Мъжете са по-малко чувствителни към кърмачетата и даже се плашат да ги подържат на ръце. Започват да обичат децата едва като завъдят свои.

Домакинските задължения

Изследване, проведено във Франция през 2016 г., потвърждава: жените в наши дни продължават да изпълняват над 70% от домакинските задачи в семейството. Включително и дамите, които ходят на работа всеки ден.

Много мъже са убедени, че домакинските задължения въобще не са техен ангажимент.

Любовната двойка

Мъжете твърдят, че са наясно дали са влюбени още на третата среща с една дама. Докато на жените са нужни най-малко 14 срещи, за да се влюбят.

От флирта мъжете очакват да бъдат възхитени, а жените – да бъдат изслушвани и разбирани.

За щастие днес мъжът и жената са с равни права и свободни (поне у нас – във всички положения), и могат да изживяват любовта си напълно съзнателно, пълноценно, без каквито и да било ограничения.

Източник: https://toutsurlesfemmes.com

Превод и редакция: Гана Василева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *