ДОМАКИНСТВО

LED крушки – топла или студена светлина да изберем

Откакто LED крушките започнаха да преобладават на пазара и да стават толкова популярни, сред обществото се заформи спор дали топлата или студената светлина е по-подходяща и за предпочитане.

Обърнахме се към експерти от 2Р България ЕООД за да ни обяснят възможно ли е двата типа осветление да са взаимозаменяеми или си имат своето приложение. Ето какво научихме от тях.

Топла или студена светлина – кое е по-доброто решение

Трудно можем да говорим, че един от двата типа осветление с LED крушки е по-добър от другия. До голяма степен това опира до личните предпочитания на потребителите, защото те имат различно усещане когато са подложени на осветление с един и същ тип параметри.

И все пак, има някои най-общи правила, които могат да ни насочат в известна степен към това какво да изберем, макар че последната дума е на потребителите и зависи от личната им преценка.

  • Топлата светлина

Топлата светлина е препоръчителна за почти всяко помещение в дома. Тя е по-добрият избор за хола, за трапезарията, където се храним и най-вече за спалнята и детската стая.

Счита се, че топлата бяла светлина е по-релаксираща за очите, а от там има по-успокояващ ефект и върху нервната система на човека. Тя прави цвета на кожата да изглежда по-младежки и по-здрав, тъй като придава по-топъл характер на тена.

Дребни недостатъци, бръчици, капилярчета и други подобни се забелязват по-малко. Казано накратко, топлата светлина ни прави по-спокойни и най-общо казано – по-привлекателни.

  • Студена светлина

Студената светлина също си има своите предимства, макар че в домашна среда тя е по-малко препоръчителна. Специалистите от 2r-bg.com ни препоръчват да я предпочетем за кухнята, където е важно всичко да се вижда по-добре, както и на места, на които се предполага, че ще се работи, като например в гаража, работилницата и други.

Бялата студена светлина е за предпочитан на места, на които има продуктови изложби, стоки за продан, техника и други подобни. Тя е по-добър избор в студията за красота, като например фризьорските салони, козметичните центрове и други подобни.

Студената светлина дава по-добра представа за реалните цветове и обикновено е малко по-силна от топлата светлина. Тя представя всичко по-детайлно и подробно, но се смята за по-напрягаща, тъй като изостря нервната система.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *