Кратък съновник: какво означават нещата, които сънуваме?

Едва ли на някого не му се е случвало да сънува странни неща понякога и да се замисля какво ли е тълкуванието за тях в някой съновник? Понякога помним сънищата си, а понякога само бегло си припомняме някакви части от тях, а всъщност две трети от всичко сънувано се забравя и това е доказано. 

Има много интересни факти за сънищата като този, че незрящите, също като другите хора, сънуват. Или че сънуваме само лица, които са ни познати. Както и това, че не всички имаме цветни сънища.

А какво означават някои конкретни фигури и образи, нека ги разтълкуваме малко по-задълбочено.

Преследване

Най-вероятно ви се е случвало да сънувате, че някой ви преследва – било то човек, животно или някакво приказно същество. Това всъщност означава, че имате страх от нещо или бягате от някакъв проблем, който ви тревожи и се притеснявате нещо лошо да не случи. 

Падане

Ако път сънувате, че падате, без значение дали това ще е от висока сграда, скала, или дърво, най-вероятно е отново да изпитвате страх от нещо или пък да чувствате, че сте се провалили в някакво свое начинание. 

Изпит

Ако сънувате, че сте на изпит и внезапно нещо се обърква – забравяте си мислите, нямате химикалка, закъснявате за предвидения час или нещо подобно, най-вероятно е да сте под стрес или да имате съмнения в способните си в определена сфера.

Смърт

Често се случва да в съня да се появява смъртта под различни форми – било то, че виждаме някой свой близък мъртъв или някакъв гроб, или сцена на гробища. Колкото и да е неприятно, това всъщност означава, че в живота ни предстои нещо ново и хубаво, т.е. старото е умряло, за да проправи път на нещо по-положително.

Летене

Ако сънувате, че летите, то този сън е точно противоположен на този с падането. Щом летим в съня си, това означава,че имаме контрол над събитията от живота си, жизнерадостни сме и ни предстоят само положителни емоции.

Капан

В случай,че сънувате,че сте затворени в капан или клетка, това означава, че сте потиснати от определено събитие, повлияло отрицателно на емоциите ви или не можете да се справите с последствията от някакво погрешно взето решение в живота си.

Змия

Ако видите змии в съня си, това се свързва с чувства на вина, чувствате се гузни за извършен грях или нещо погрешно.

По статията работи: Ивета Микова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *