СВОБОДНО ВРЕМЕ

Лесни идеи за ръчно изработена коледна украса

Когато дойде „най-хубавото време от годината“, а именно Коледа, всеки иска домът му да е украсен красиво и празнично. Освен украсите, които можем да си купим от магазинитe, има и вариант сами да си направим коледна украса. Ето и няколко такива идеи. Трябват ви само подръчни материали, щипка въображение и много коледно настроение.

Кибритена кутйка, опакована в подаръчна хартия. Изглежда като подарък, когато сложите панделка. Може да сложите връзка и да я закачите на елхата или като сувенир на масата. Същото може да направите и с кутия за обувки. Като наредите няколко под елхата, като коледни подаръци.

Панделки. Вземете желаните цветове и материи ленти. Направете панделки – малки, големи, каквито пожелаете. Може да ги закачите на елхата, по пердетата, да ги сложите върху някоя коледна топка, да ги залепите на вратите. С панделките можете да направите каквото решите.

Венец. Купете си най-обикновен венец. Ако сте сръчни може и сами да си го направите. В интернет има много идеи как да си направим венец от закачалка, например. Украсете го с каквото пожелаете. И тук може да сложите панделки. Ако желаете дори го напръскайте с някакъв спрей – златен, сребрист, бял, така ще изглежда като заскрежен.

Коледа

Коледни свещи. Вземете малко по-големи свещи, хубаво е да са бели или светъл цвят. Изберете си коледни салфетки, с които да украсите свещите. Тази техника се нарича декопаж и е много ефектна. Щом изрежете избраните елементи от салфетките, намажете свеща с лепило и сложете парченцата, след това отново нанесете слой лепило и изчакайте да изсъхне добре. Наредете свещите в хубава чиния и воала – имате страхотна декорация за маса.

Още една декорация за масата е ваза с елхови клонки. На елховите клонки може да закачите топки, панделки, звездички, лампички, каквито искате аксесоари. Може и да ги оставите „чисти“  и само да ги напръскате с бял спрей, сякаш по тях е паднал снежец

Коледа

Стереопорени форми. Има ги в най-различни форми и големини. От тях може да направите декорации за елха или такива, които да поставите на шкаф, маса, където пожелаете. Дори може да „изпишете“ със стереопорени букви „Весела Коледа“, да ги напръскате със блестящ спрей и да поставите надписа на някой шкаф или под елхата.

Идеи за коледна украса много, стига да имате въображение и желание. Но ви уверяваме, че положените усилия ще си струват, щом видите завършените „произведения“ и уюта, който сами сте си създали.

Автор: Николая Станкова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *