СЕМЕЙСТВО

Коледен дух – мисията възможна в 5 лесни стъпки!

Първи декември дава началото на Коледния месец, наречен „най-хубавото време“ от годината. Затова ние ви поднасяме няколко идейки,  как да направите месеца си по-празничен, по-уютен, по-вълшебен, по-коледен!

  • Коледни чорапки

Не, не онези чорапи, които обуваме и са с коледна шарка, а онези чорапи на Дядо Коледа, които се закачат обикновено на камината. Е вие си ги закачете, където поискате. Ако живеете с приятел, приятелка, съквартирант, направете това „предизвикателство“. То е следното: слагайте всеки ден или през ден, когато поискате, по нещо сладко в чорапчето, но пазете в тайна какво слагате на другарчето си. След това на края на месеца си разменете чорапките и вижте с какво сте се зарадвали взаимно.

  • Календари – изненади

Вече навсякъде има такива календари – изненади с 24 прозорчета. По принцип тези календари са с шоколадчета и всеки ден отваряте по едно прозорче с лакомство, докато не стигнете 24 декември. Но днес ги има във всякакви варианти. И нашите любими – с козметика. Какво по-хубаво от това, всеки ден да получаваш по един козметичен продукт –изненада, и ако не ви допадне, винаги може да го отделите за подарък. А самият календар е страхотна идея за подарък на приятелка.

  • Коледен маратон

Коледните филми са класика. Затова ние ви предлагаме да си направите един коледен маратон през декември. Напишете си 24 листчета с 24 коледни филма (повярвайте, има много повече от 24) и ги оставете в купа или буркан. Всеки ден си теглете по едно листче и гледайте филма от него. Така освен да се отпуснете, ще се заредите с коледно настроение, а и ако го гледате с компания, ще прекарате повече време с любимите хора. Е, не е ли това смисълът на Коледа?

  • Коледна украса

Напревете си тема за коледната украса. И тук говорим за цветове. Примерно: зелено и червено, бяло и синьо, розово и сребристо, изборът оставяме на вас. Но това „тематично украсяване“ определено внася уют в дома ви. Не е задължително да купувате скъпи или нови играчки, заложете на това, което имате, или намерете в интернет DIY коледни играчки (играчки направи си сам). Това ще внесе допълнително коледно настроение у вас.

  • Коледни желания

Това е нещо средно между Коледа и Нова година, но началото на декември е чудесно време, за да го направите. Отделете си пак 24 празни листчета. Ще пишем желания! Но хайде, за да не искаме само, нека дадем и нещо. На 12 от листчетата напишете какво желаете да ви се случи през новата година, а на останалите 12 това, за което сте благодарни от тази година. Сгънете ги и ги приберете в някоя кутия. На следващата година ги отворете и вижте какво ви се е сбъднало и си примомнете нещата, за които трябва да сте благодарни. Да, тази идея отнема малко повече време, но определено си заслужава. Защото е като празник за душата. А Коледа е именно такъв празник.

Автор: Николая Станкова

2 thoughts on “Коледен дух – мисията възможна в 5 лесни стъпки!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *