Учени установиха през кой месец се раждат най-умните деца

През кой месец се раждат най-умните деца? Вероятно това е въпрос, който всички ние си задаваме. Представяме ви една интересна статия, според която учените и астролозите вече са дали отговор на тази питанка.

На базата на редица проучвания, експерти смятат, че са успели да установят месеца, в който на бял свят се появяват най-умните бебенца – децата с най-висок интелектуален потенциал.

Според направените изследвания, взет е предвид начинът, по който децата, родени през различните месеци, успяват да овладеят учебния материал и да се справят с него. Проучванията са проведени главно в три локации на територията на Северна Америка – Торонто,  Флорида и Илиноис.

Прочетете още: Методите за възпитание на японските деца

Обект на изследването са били 1 милион души, като възрастта на участвалите деца е между 6 и 15 години. Резултатите от проучването са категорични: най-умните деца се раждат през месец септември! Установено е, че средната оценка на децата, родени именно през този месец, е най-висока от всички, взели участие в експеримента.

Нещо повече, разликата между тях и останалите е толкова сериозна, че в случая не бива да има каквито и да е съмнения – септемврийчетата са надарени с най-висок интелект.

А каква е причината за това? Учените посочват, че не бива да вярваме на астрологията в този случай. Те са на мнение, че основната причина се крие във възрастта, а именно – децата, родени през септември, понякога са с цяла година по-големи от своите връстници.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *