Красота

Лабиопластика – за какво помага?

Лабиопластика е естетична пластична корекция на женските гениталии. Този вид оперативна промяна става все по-популярна в днешни дни и има за цел да намали размера на малките срамни устни.

При хирургичната намеса се премахва излишната тъкан и се извършва ремоделиране на лабиите в желаните форма и размер.

Ако се колебаете дали да прибегнете до тази интервенция, или имате неизяснени въпроси, ние ще ви дадем нужната информация за целия процес.

Кога се извършва лабиопластика?

Хипертрофия или увеличаване на обема при малките срамни устни настъпва най-често след раждането. Понякога обаче лабиите се уголемяват и след навлизане в пубертета, при повишени нива на естроген, рязка загуба на тегло, получени травми и други причини.

По-големият размер на лабиите създава дискомфорт вследствие на изпъкването им. Получава се и неудобство при интимни отношения, което е свързано не само с външния им вид, а и поради появата на симптоми като сърбеж и болка.

Често лабиите са асиметрични или се сливат, краищата им са хиперпигментирани, а дори може да се изпитва и неприятно усещане при допира им с бельото по време на  спортуване и ходене.

Поради естетически, психологични и функционални причини в много случаи се препоръчва лабиопластика. Операцията не е просто женски каприз, а начин да се избегнат неприятните усещания, срамът и ограниченията в ежедневието.

Какво представлява операцията?

Преди извършване на операцията се прави медицински преглед с изследвания и тестове, както и консултация относно желаните резултати. Ще ви бъде разяснено какво представляват външните гениталии и как може да бъде променена анатомията им, евентуални последици, възстановителен период и всичко, което ви притеснява.

Самата лабиопластика се извършва 4-5 дни след менструацията от висококвалифициран медицински специалист в болнични условия. Трае около 30-40 мин., като се прави с локална или в повечето случаи – с пълна упойка.

През първите 48 ч. на възстановяването се наблюдава подуване на оперираното място, оскъдно кървене и болка с преходен характер. След около 5 дни конците се свалят на контролния преглед. През първите няколко дни е препоръчително да си останете вкъщи, а след първата седмица може да се върнете спокойно на работа. В повечето случаи възстановителният период е около 2 седмици, като не е желателно през това време да прибягвате до интимни сношения.

лабиопластика
Как и кога се извършва лабиопластика?

Какви резултати ще получите след лабиопластика?

Все повече жени избират лабиопластиката заради дискомфорта, който изпитват.  Резултатите от тази неголяма, но значима хирургична интервенция, ще подобрят качеството ви на живот и вие ще постигнете:

  • промяна в размера и формата на лабиите;
  • подобрен сексуален живот;
  • избавяне от комплекси относно естетическия вид на лабиите;
  • по-високо самочувствие;
  • комфорт при ежедневни занимания, носене на бельо и отделни видове дрехи.

Има ли противопоказания за лабиопластика?

За корекцията на малките срамни устни има и някои ограничения. Лабиопластика се извършва само на пациенти без тежки заболявания като полово предавани инфекции, възпаления на репродуктивната система, тежък диабет.

Не се препоръчва лабиопластика и на момичета, ненавършили 18 г., тъй като развитието на тялото им все още продължава, включително и на лабиите.

Естетичната операция е противопоказна и за бременни или кърмещи жени, както и за лица с умствени увреждания.

Още нещо, което трябва да имате предвид, е фактът, че тютюнопушенето забавя процеса на зарастване на тъканите и прави кожата не толкова еластична. Ако сте непушач, ще имате по-бърз възстановителен период след операцията.

Лабиопластиката няма да повлияе отрицателно върху усещанията ви по време на интимни преживявания. Няма да се яви и като пречка за бъдеща бременност и раждане. Точно напротив, ще спрете да изпитвате срам от тялото си, а това при всички случаи ще се отрази благоприятно върху емоционалното ви състояние и интимен живот.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *