РЕЦЕПТИ

Как да си приготвим морковена торта

Морковена торта – не всички я обичат, но които я харесват, знаят колко вкусна е тя. Днес ще ви представим една лесна рецепта, която ще ви позволи сами да си я приготвите. Сигурни сме, че ще ви се получи добре и ще бъдете доволни от крайния резултат.

Съветът на HubavaJena: Ако ви се иска да си приготвите нещо сладко и вкусно, не пропускайте да разгледате страхотните способия за десерти от EMAG – добрият резултат е гарантиран!

Хайде да започваме!

Необходими продукти:

2 чаши настъргани моркови
1 и 1/2 чаша натрошено ленено семе
1 ч.л. канела
1/2 ч.л. бакплувер
1/2 чаша разтопено краве масло
1/2 чаша мед
2 супени лъжици кокосово масло (може и да се пропусне) 
1 кофичка заквасена сметана (може да се замени с намачкан банан, блендиран с накиснато кашу и кокосово брашно, за да се получи веган версия) 

Начин на приготвяне:

Морковите се настъргват. Добавя се натрошеното ленено семе, канелата, бакплувера. Медът се добавя към разтопените масла, за да се разтвори. Поставя се върху намазана с масло тавичка или върху хартия за печене (аз използвах форма за торта). В зависимост от диаметъра, блатът ще стане по-дебел. Пече се на 180 градуса за около 1 час. След като изстине, се намазва с 1 или 2 кофички заквасена сметана (може да се използва маскарпоне или друг вид крем) и се украсява по желание с плодове, натрошени какаови зърна и други. За веган вариант – намачкайте 1-2 банана и блендирайте със 100 гр. предварително накиснато кашу, добавете няколко лъжици кокосово брашно, за да се получи гъста консистенция.

Тортата е много лека, а въпреки всичко сладка. Приготвя се изключително лесно и е много ароматна.

Източник: VIBES.BG

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *