КРАСИВАМода

Как да се грижим правилно за кожената си чанта?

Ако вече притежавате или искате да се сдобиете с дамска чанта от естествена кожа, важно е да знаете как правилно да се грижите за нея, за да може да ѝ се радвате по-дълго време. А когато говорим за скъпа инвестиция като тази, каквато е дамската чанта от естествена кожа, издръжливостта във времето несъмнено е важен фактор.

Ето някои съвети, които ще помогнат на вашата кожена чанта да изглежда винаги като нова и да остане по-дълго част от визията ви.

Почиствайте редовно

Поддържането на вещите ни чисти е от изключително значение, особено когато говорим за тези, които ежедневно се сблъскват с метеорологичните капризи на времето. Затова един от съветите на myown.bg е да полагате ежедневни грижи за вашата дамска чанта от естествена кожа. При всекидневна употреба замърсяванията са неизбежни, но почистването може да предотврати трайни и по-сериозни проблеми.

Хубаво е, когато видите петно или друго замърсяване, веднага да го отстраните, за да предотвратите някакви по-сериозни последствия на по-късен етап. Най-добре е да почиствате чантата си със специален препарат, предвиден за кожа. Употребата му не е трудна – трябва да го нанесете, да втриете с кръгови движения и да изчакате малко. След това внимателно забърсвате с влажна кърпа. Ако не разполагате с такъв препарат, е важно да знаете, че никога не трябва да използвате почистващ продукт, който съдържа минерални масла или алкохол, или такъв, който не е предназначен за почистване на кожа.

Дръжте грима си отделно

Напълно нормално е във всяка дамска чанта да има и козметика. От myown.bg ви припомнят, че всяка една дамска чанта от естествена кожа е податлива на оцветяване. Затова е хубаво да държите предмети, при които има риск от непредвидено отваряне, изсипване или зацапване, отделно. Най-доброто решение би било да се сдобиете със специално портмоне, в което да държите гримовете си.

Дръжте козметиката си надалеч

Кожата е изключително чувствителна, затова е важно да избягвате всякакъв контакт на вашата дамска чанта от естествена кожа с всички разкрасителни продукти. Става въпрос за лак за коса, гел, пяна и всички останали продукти за коса, за които се сещате, като това включва и боята, която може да нанесе непоправими щети. За да можете да се наслаждавате повече време на кожената си чанта, от myown.bg ви съветват да държите надалечесъщо парфюми, дезодоранти и лосиони за тяло.

Не слагайте прекалено много неща

Всеизвестен факт е, че дамската чанта винаги е пълна с всякакви неща, като това затруднява намирането на точно определения предмет, който е необходим. За да се избегне това така известно дълготрайно търсене, решението е да взимате със себе си само необходимите за вас вещи. Ако това не ви звучи приятно или необходимо, сетете се, че колкото повече неща държите в своята дамска чанта от естествена кожа, толкова повече тя ще променя своята форма. Затова, за да избегнете подобен сценарий, особено ако чантата ви е нова, ограничете се само до най-важното. Хубаво е да избягвате и тежките предмети, при които вероятността за повреда на външния вид на кожената чанта е голяма. Възможно е даже да допринесат и за нейното скъсване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *