СЕМЕЙСТВО

Как да се държим при първа среща с родителите на половинката?

Запознаването с родителите и най-вече първата среща с тях винаги е притеснителна. Какво да кажете, как да се държите, така че да ви харесат… За ваше улеснение и успокоение сме разписали няколко лесни стъпки, които само трябва да следвате, за да мине първата среща с родителите успешно.

Облечи се подходящо. Първите впечатления са важни и част от тях е начинът, по който се обличаш. Посъветвайте се с гаджето си дали и колко консервативни са неговите родители. Не искате да обиждате никого, като показвате твърде много плът. Ако се срещате в луксозен ресторант, носете подходяща рокля.

Комплименти на майката. Вие сте на нейна територия, така че няколко комплимента няма да са излишни. Ако сте у тях, кажете колко ви харесва обстановката, начинът, по който е декорирано всичко, не забрявайте и да я похвалите за вкусната храна. Леко подмазване в началото ще ви се отплати на по-късен етап.

Донесе подарък. Това е едно от правилата. Така че дори ако вашият човек казва, че няма нежда и родителите му не го очакват, не се появявайте с празни ръце. Ако просто отивате за вечеря, донесете цветя, десерт или бутилка вино.

Предложете помощта си. Може да предложите да измиете съдовете и да ги подсушите. Това показва, че уважавате усилията, които е положила домакинята. Когато поемете задача, като да изчистите масата, показвате, че искате да се присъедините към семейството.

Покажете вашето възхищение към техния син (но не прекалявайте). Да, смейте се на шегите му и говорете хубави неща за него. Нека родителите му да знаят колко обожавате сина им, но всичко в граници, излишни лигави истории изобщо няма да им се харесат, особено на майката. Малкото прегръщане или задържане на ръце може да са сладки, но не се отвличайте.

Заглавна снимка: Freepik

Автор: Николая Станкова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *