КРАСИВАКрасота

Как да поддържаме грима си съвършен през лятото?

Всяка почитателка на грима знае, че лятото е време, в което слънчевите лъчи сериозно оказват влияние върху кожата ни. Дори за дами, които не използват грим изобщо, е важно да не забравят за слънцезащитен крем с определен фактор, тъй като изгарянето е неприятен момент, без значение дали сме на море, или планина и често е доста болезнено. Гримът от своя страна предполага да е малко по-лек през лятото, не само за да изглеждаме по-натурално, а за не стресираме толкова кожата си с тежки продукти, които често ѝ пречат да диша, а порите се запушват в горещините.

Естествено, гримът не трябва да се превръща в табу или да се отказваме от него, но просто трябва да се имат предвид някои особености.

Важно е да използваме основа за грим, за да бъде гримът ни по-издръжлив след като поставим фон дьо тен, а той от своя страна може да е водоустойчив, матиращ или пък изцяло да го заместим с минерален такъв или BB/CC крем. Главното е да не се набляга на течните варианти, тъй като те лесно се разтичат при определени градуси на температурата. Освен това, за да поддържаме грима си, съществено е и да използваме пудра, която запечатва добре цялостната визия. Практично е да носим кутийката с пудра в чантата си, за да можем да коригираме лесно т.нар. т-зона на лицето (челото и носа), която е най-уязвима и често се появява неприятно лъщене.

За дневен грим през лятото най-добре е да се избягват брокатът, тъмните сенки, очната линия, течните червила и черният молив, които не са проблем за вечерта, разбира се. Прекалено силните пигменти, туш и други вещества в продуктите не се влияят добре от топлината и по-скоро могат да развалят грима, ако се размажат например.

Летните дни са подходящи за свежи цветове сенки и малко по-разчупен стил. Защо да не включим цветните спирали, които отварят погледа и стоят страхотно, както и безцветния гланц, който приляга на всеки? Матовите червила са добра опция, защото са наистина дълготрайни, а хубавия руж придава свежест на скулите на лицето. Също така хайлайтърът като доста нашумял продукт е по-подходящ за вечерен грим, тъй като ефектът му е по-добър на изкуствена светлина, не на дневна.

Ако все пак обичате продукти с бляскави частички, по-добре намажете кожата по ръцете си с такъв лосион или бронзант. Относно спиралите пък, хубаво е да са водоустойчиви, особено ако ви предстои дълъг ден или сте на някакво събитие, където е възможно да ви снимат. Не на последно място, след като вече сте се гримирали, използвайте и фиксиращ спрей, който удължава трайността на грима, а ако много пътувате, не забравяйте да носите с вас продукти за дегримиране или кърпички за премахване на грим. Каквито и продукти да изберете за лятната си визия, стремете се да бъдете една идея по-естествени, подчертавайте най-красивите черти на лицето си, а ако не ви се гримира, то тогава се усмихвайте повече, защото усмивката е най-красивият грим за една жена.

Автор: Ивета Микова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *