ДОМАКИНСТВО

Как да почистим мазни петна с натурални средства?

Колкото и да се стараем да поддържаме чисто в дома ни, понякога петната сякаш изникват буквално от нищото. Уж предишния ден сме чистили, а изведнъж само след едно готвене се оказваме със замърсена печка, мазни петна в хладилника, следи от остатъци в мивката и какво ли още не.

Можете лесно да се отървете от мазните наслоявания, без да прибягвате до тежки химически препарати, като чисто и просто да си забъркате натурални почистващи средства. Вижте някои от най-добрите комбинации.

Сода и зехтин

Да, мазното премахва мазно. Смесете двете съставки в равни количества, нанесете върху петната и оставете за половин час. Мазнините ще се съберат на малки бучки, които след това можете лесно да отстраните с влажна гъба или кърпа.

Можете да използвате тази смес върху всякакви повърхности, включително и върху дърво, тъй като зехтинът ще бъде абсорбиран от него и ще създаде защитен слой.

Оцет и водка

Можете да почистите с оцет и керамика, и пластмаса. Смесете равни количества водка и оцет, добавете и няколко капки портокалово етерично масло. Сложете сместа в пулверизатор, напръскайте петната и след 15-ина минути отстранете с влажна гъба.

Бакпулвер и вода

Смесете вода и бакпулвер, за да се получи каша. Нанесете върху петната и оставете да действа около половин час. След това измийте с вода.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *