Как да опаковаме по-малко багаж при пътуване?

Всяко пътуване е изпълнено с вълнение и приготовления, особено ако е дълго чакана ваканция. Но едно от най-досадните неща, които идват с пътешествията, са тежките чанти, препълнени с всякакви неща – повече или по-малко нужни. На колко от вас се е случвало да не използват голяма част от дрехите и вещите, които сте взели със себе си на дадена екскурзия? На нас, редовно! Ето затова тук сме ви подбрали няколко съвета, с които да избегнете преопаковането и ненужните килограми багаж.

Направете план
В повечето случаи излишният багаж, заемащ място в куфара, е под формата на дрехи. Вместо просто да взимате случайни дрехи, съветваме ви да си направите план точно коя блуза и панталон, рокля и обувки, и прочие, искате да съчетаете и съответно носите през всеки един ден от пътуването. По този начин избягвате помъкването на излишни дрехи, а и също така си спестявате чуденето „Ами, сега какво да облека?“ по време на ваканцията ви, защото вече всичко ще бъде подготвено.

Обемните дрехи
С наближаването на есенните месеци идва времето да извадим и по-топлите дрехи, които за съжаление заемат най-много място в пътните чанти. За да се справите с този проблем, страхотна идея е да използвате вакуумни торби – слагате в тях даден брой дрехи, било то пуловери или жилетки, и с помощта на прахосмукачка изсмуквате въздуха от плика, така че крайният резултат е много компактен пакет,  пълен с топли дрешки! Повечето т.нар. магазини за 1 лев ги предлагат, така че определено са достъпни. А относно големите обувки или якета, съветваме ви тях да носите по време на самото пътуване, за да си спестите място в сака!

Координирайте се
Ако пътуването ви е с други хора, било то приятелска екскурзия или семейна почивка, то чудесна идея е да се разберете помежду си кой какво да вземе. Вещите тип – сешоар, преса, маша, ютия и т.н., макар и необходими, заемат място и допълват тежестта на куфара. Координирайки се с останалите относно кой какво ще носи, ще си спестите това, защото вместо цялата група да има по 3 или 4 повтарящи се уреда, всеки взима само по един и си спестява място в багажа.

По статията работи: Силвия Тянева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *