КРАСИВАМода

Как да изразим личния си стил на работното място?

Как хората избират дрехите си в ежедневието? Във всеки случай, не от Pinterest – това е работа на инфлуенсърите. Една обикновена жена може с часове да стои и да прави т.нар. дъски във въпросната социална мрежа и накрая да облече дънки и потник, за да отиде да заведе детето на училище, да пазарува и да разходи кучето. 

А де да беше само това. 

Новите токчета изглеждат чудесно, но какво се случва, ако трябва да прекараш следващите десет часа с тях, отивайки на работа и освен това извършвайки всички гореспоменати дейности?

Ето защо създаването на личен стил за ежедневието е нещо специфично и изисква да бъде много премерено. Което обаче не означава скучно. Ето няколко съвета, които да помогнат в изграждането на разпознаваем личен стил.

По колко време на ден ще бъдете извън дома си?

На първо място разбира се трябва да се съобрази начина на живот. Какво е вашето ежедневие? Колко пъти на ден сменяте тоалети? Има огромна разлика между модел,които се облича за снимки и жена, която прекарва 8-10 часа на работа. Между ученик, който е на училище от 8 до 13 часа и студент, който има една лекция от два часа за целия ден. Разбира се, един от основните компоненти е работата. 

Ако пътувате с личен автомобил, токчетата са добра идея, но не ви ги препоръчваме, ако се налага да прекосявате града с тях или да използвате активно градски транспорт. Красиви техни алтернативи са т.нар. балетни пантофки, които придават също толкова женственост и елегантност, но са и изключително удобни.

За студения сезон пък заложете на равни боти до глезена или модел на висок дебел ток.

Какво представлява работното ви място?

Освен времето, много важно е да се съобрази облеклото с мястото. Някои места изискват носенето на униформа. При други, дори да няма конкретно наложена такава, все пак има определени норми. 

Или иначе казано – ако работите в офис и ежедневно се срещате с нови клиенти, обмислете възможността за елегантна рокля или изчистен костюм. Ако работата ви не е твърде много в официалната сфера, дънки и сако са винаги добра идея. Добавете тениска с принт, за да вложите щипка индивидуалност във визията си.

Не забравяйте и аксесоарите

Много добро решение са аксесоарите. Всеки тоалет става уникален с подходящо подбрани и аксесоари. Освен това, носенето им категорично заявява индивидуален стил и почерк, независимо от цялостния аутфит и обстановка. Другото им предимство е, че са по-лесни за сменяне, а същевременно може да променят цялостната визия. Например, един шал или очила с интересна рамка придават изцяло различен вид. А защо не добавите и брошка, с която да нанесете финалните щрихи на своята визия?

По статията работи: Цветелина Котева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *