Мода

Как да изберем стилни и топли детски ботуши за малки принцеси

Изборът на детска обувка далеч не се изчерпва до точния номер и изящния външен вид. Когато се касае за зимни модели, качеството на използваните материали и изработката на модела, са от първостепенно значение. Независимо колко са модерни обувките на една малка госпожица, тя най-вече се нуждае от топли и удобни ботушки за студените снежни дни. Крачетата на мъниците не бива да се допуска да бъдат мокри и студени, за да не се разболеят  палавниците.

Истина е, че всяка дама, независимо от нейната възраст, иска красиви обувки, които да допълват нейния тоалет. Малките принцеси също имат своите предпочитания и любими цветове. За да сме сигурни, че освен добър външен вид продуктът е и качествено направен, за предпочитане е да се доверим на утвърдени производители.

В магазините на Кидсо има богат избор на боти и ботуши. Те са изработени, съгласно стандартите за детски стоки. Обувките за най-малките са направени по начин, който да предпазва нежните крачета от студ и влага. Друга задължителна характеристика за всяка детска обувка е нейния комфорт. Дори и с ботуши малките съкровища трябва да могат удобно да скачат, играят и да не са застрашени от нежелани травми в мокрите и снежни дни.

детски ботуши

Качествените зимни обувки са изработени от естествени кожи и гуми, подметките са с грайфери, а отвътре са с допълнителен пух, за да са максимално сгряващи. Актуални са както кожените модели, така и апреските от непромокаем промазан материал. Високият клас модели разполагат с термоустойчиви подметки. От голямо значение е видът на приложените оцветители и подплати. Марковите артикули гарантират за своите продукти, които са изработени от антиалергични и антибактериални материали, за да не се възпалява, протрива и наранява свръх чувствителната детска кожа.

Детските ботуши за момиче лесно ще се обуват и събуват от госпожиците, ако са с удобни закопчалки. Производители на артикули за малки деца често заменят връзките с велкро лепенки. Може страничните ципове да са комбинирани и с друг вид закопчаване.

По отношение на моделите за момичета, те са по-цветни. Застъпените модните тенденции са с флорални мотиви, повече капси, бляскави елементи, ресни, животински принтове, панделки, декоративни шевове и т.н. Моделите разполагат с номерация и придават спортно-елегантен вид на малките дами. Дължината и моделът на обувката зависи от това дали тя ще се използва за ежедневни разходки, за училище или за по-официални случаи.   

детски ботуши

Важно за детските обувки е те да са изработени с анатомични стелки. Това осигурява комфорта на растящото и тепърва оформящо се ходило, за да се развива правилно. Освен това мъниците са много по-активни и ако не се чувстват добре няма да могат да стоят дълго време обути. По тази причина ботите и ботушите им е най-добре да са от меки и гъвкави материи и да не са прекалено тежки. От друга страна, когато избирате обувки, обърнете внимание на фиксираната пета. Тя осигурява стабилност на крачето, особено при скачане и бягане.

На какъвто и модел да се спрете, ако не сте открили правилния номер, обувката няма да е най-подходящата за вашето съкровище. При зимните модели е нужно да се предвиди, че детето ще е с по-плътни чорапи. 

Тесните обувки са причина за деформации на краката, а по-големият номер е предпоставка за неприятни травми. Класическото правило е да има достатъчно пространство между  големия пръст и краят на обувката, поне разстояние от половин сантиметър.  

детски ботуши

При мерене на модела е добре да успеете да вмъкнете показалеца си зад петата. Това е максималното разстояние, за да е точният номер – нито да е малък, нито да е прекалено голям.  Пръстите на краката вътре трябва да са свободно разперени, а не прекалено стегнати. 

Доверете се на стоките в Кидсо.бг, които може да закупите както в търговската мрежа, така и на страницата на онлайн магазина.

Снимки: Кидсо

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *