5 факта за инверторните климатици

Инверторните климатици са изключително нашумяващ и доста търсен продукт, особено след последните увеличения на цената на 1 кв/ч. А когато става дума за портфейла, българина наистина не обича да му взимат парите за няма нищо, за това и много от клиентите на Eclima.bg избират точно този подход – ето и 5 ползи от този вид технология.

Те са с 67% по-ефикасни от старите климатици

Удивителното при този вид технология, е че при засичане на работата й спрямо по-остарелите модели без инверторен компресор, се забелязва тенденциозна ефикасност от над 65%. Пиковите стойности често стоят над 70%, а най-ниските стойности, в усилено затопляне на вътрешното тяло, стоят до 50%.

Това означава, че, дори при силова работа, един инверотрен климатик може да ви спести изключително голямо количество електроенергия, която става все по-скъпа и по-скъпа.

Има подови инверторни климатици

Освен климатици за монтаж на стената, има и модели, които се монтират близо до пода, най-често под прозорци, за да могат да оберат влагата от помещението. Тези климатици също притежават и ползват инверторната технология на техните компресори и представляват едни от най-добрите варианти за климатизация на тавански помещения.

Поради тяхното вграждане в стената, употребата на ниски електрически стойности, и страхотна производителност, тези климатици също бързо набират популярност в страната ни.

Дълъг живот и рядка поддръжка

Ниското триене в компресора намалява стреса на цялата система, което се дължи на бавния старт и на силния, но и доста плавен „прав ток”, които оперира на съвсем различни херци. За него можете да прочетете в точка „5”.

Рядката нужда от поддръжка и смяна на части също допринася за рентабилността на този уред, и като се добавят ниските сметки за ток през цялата година, става ясно, че този уред е доста добро решение не само за домове, но и за офиси.

Могат да пречистват въздуха от бактерии

Един от проблемите при старите климатици беше, че те нямаха начин за пречистване на въздуха в помещението, и просто се превръщаха в развъдници за гъбички, които пречиняват респираторни проблеми.

Новите инверторни климатици разполагат с пречиствателна система с фини филтри, както и с озонови пречиствателни, които убиват бактериите и освежават въздуха.

Работят на прав и променлив ток

Без значение какъв вид ток имате във вашата сграда, климатиците с инверторни компресори идват във два варианти, такива за прав ток, и такива за променлив ток. Уреди за променлив ток вкарват енергията от преносната мрежа, преобръщат я в променлив ток, и след това отново в променлив ток, но със значително по-чиста синусоида на напрежението.

Така, те се превръщат в едни от най-сигурните и дълготрайни климатици на пазара, а ако ги вземете от Eclima.bg ще разберете какво е да имате такъв климатик и то на доста добра цена.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *