ЗДРАВЕ

Храните, които ни правят щастливи

Храните, които ни правят щастливи – да, действително има такива!

Макар и всички ние да свързваме фразата „happy meal“ с една определена верига за бързо хранене, трудно можем да кажем, че именно този тип храна ни прави щастливи. Е, да – вероятно изпитваме някакъв тип моментна еуфория, докато консумираме голям бургер с пържени картофки, но как се чувстваме впоследствие? Най-често преяли и пълни, искайки нищо по-различно от това да полегнем някъде.

Щастливо ястие? Да, според специалистите има такова!

Според експерта по хранене Фиона Тък, автор на книгата The Forensic Nutritionist, такова нещо като „щастливо ястие“ действително съществува. Така могат да бъдат наречени определен тип храни, които подобряват настроението ни и стимулират мозъка ни да бъде в „happy mood“.  И обратното – има храни, които ни карат да се чувстваме по коренно противоположен начин.

„Храните, които помагат за по-добро настроение и мозъчна функция, включват бобови растения, ядки, семена, „добри“ мазнини като риба и авокадо, ленено семе, сьомга, пуйка и банани“, споделя Фиона Тък.

Но защо подобен тип продукти се наричат „щастливи ястия“ от много хора?

Отговорът на този въпрос можете да намерите като дочетете цялата статия, поместена тук.

Е, надяваме се, че сме успели да ви научим на нещо ново. А вие ще пробвате ли храните, които ни правят щастливи? Ние вече сме убедени, че ще го направим!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *