СВЕТСКИ

Григор Димитров разкри как се е чувствал, докато е бил болен от коронавирус

Тенисист №1 на България Григор Димитров е едно от популярните лица, които бяха болни от коронавирус. Гришо пипна заразата по време на участието си на демонстративния тенис турнир „Адриа Тур“. Сега българският спортист е възстановен от вируса, но той не крие, че е бил наистина уплашен, докато е трябвало да го преболедува.

Григор Димитров даде интервю за Sky Sports, в което разкри как се е чувствал по време на заболяването. Той заяви: „Страхувах се, че тялото ми може да откаже. Всичко това е истинско – вирусът и всичко около него. Най-тежко е да приемеш неяснотата – тя прави нещата толкова неприятни. Цял живот съм бил активен физически, но сега трябваше да спра. Чувствах се така, сякаш крилата ми са откъснати. Поуката е, че трябва да се отнасяме с уважение към това, а не да неглижираме проблема“.

Гришо разкри, че е прекарал три седмици под карантина, като за това време е свалил и три килограма от теглото си. За него обаче най-трудно е било усещането за социална изолация.

„Не ми пречи да бъда сам, защото живея сам от 12-годишен. Това никога не ме е притеснявало. Страхувах се обаче от цялата несигурност около състоянието ми. Не се чувствах добре. Нямах апетит, нито обоняние. Дори и в момента трудно мога да кажа, че съм напълно възстановен. Но правя всичко възможно това да се случи“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *