СВЕТСКИ

Жизел Бюндхен за пръв път говори за пластичната си операция

Нейният пробив идва през далечната 1997 г., когато се появява без блуза в шоуто на Александър Маккуин. Само година след това Жизел „изгрява“ на корицата на Vogue като пример за „завръщането на извивките“. Със своя сексапилен, спортен външен вид, който избутва „хероиновия шик“ на 90-те години и го праща в историята, Бюндхен става известна в модната индустрия като „циците от Бразилия “ и си спечелва рекордния договор за 25 милиона долара за Victoria’s Secret.

В автобиографичната книга, която Жизел Бюндхен пусна по-рано тази година, има няколко разкрития от личния живот на супермодела, сред които е и пластична операция, за която не знаехме. В интервю за списание People тя за първи път разкрива, че след раждането и последвалото 18-месечно кърмене на всяко от двете й деца – Бенджамин и Вивиан, лявата й гърда е била деформирана. Но по-интересното е, че моделката не може да отрече, че съжалява за своето решение.

„Хората винаги са възхвалявали тялото ми. Чувствах, че всички очакват от мен неща, които не мога да им дам. Бях уязвима – можех да тренирам, да съм на диета, но не можех да променя факта, че двете ми деца предпочетоха да сучат от лявата ми гърда“, разказва 38-годишната бразилка.

Тя прибягва до пластична хирургия през 2015 г., а повече подробности за това разказва в своята книга „Lessons: My Path to a Meaningful Life“ . „Когато се събудих, първата ми реакция беше: Какво съм направила? Имах чувството, че съм в тяло, което не е моето. В началото носех широки дрехи, защото иначе се чувствах некомфортно.“

Бивш ангел на Victoria’s Secret, една от най-високоплатените модели в света и от 2009 г. съпруга на куотърбека Том Брейди, който се оказва опората зад крехката Жизел. Въпреки неудобството и съмненията относно стореното, Жизел казва, че е получила пълна подкрепа от съпруга си, който й е помогнал да се справи с проблемите си. „Той не спираше да ми повтаря, че ме обича въпреки всичко и че изглеждам чудесно.“

В книгата си Жизел разкрива преживяването на част от уроците на живота. „Това, което не те убива, те прави по-силен. Искаше ми се да го науча по-друг начин.“

През 2013 тя взриви интернет, качвайки снимка как кърми, докато й правят косата и ноктите. С чувство на признателност под снимката стоеше следният текст: „Какво щях да правя без този разкрасяващ екип след 15-часов полет и едва 3 часа сън.“  А хаштаговете в допълнение #multitasking #gettingready определено ни подсказаха, че ежедневието й изобщо не е лесно.

Жизел неведнъж е изразявала твърдата си позиция относно важността на кърменето, а понякога и посредством по-остри думи. През август 2010 Бюндхен се отказа от направени от нея коментари след раждането на сина й Беднжамин, в които упреква майките, които не искат да кърмят и задава провокативния въпрос: „Ще давате храна, пълна с химия, на детето си от малко ли?“ В същото изказване Жизел изказва мнението си, че трябва да има международен закон, който да задължава майките да кърмят през първите шест месеца. Извинението й беше кратко, но съдържателно: „Не съм тук, за да съдя… Като  майки всички искаме да направим най-доброто за нашите деца.“

В книгата си, а и в искреното й интервю за People , тя разкрива още за паник атаките и самоубийствените мисли, през които е минала в даден етап от живота си, за стреса от брака и раждането. „Нещата може да изглеждат перфектни отвън, но нямате представа какво се случва вътре.“ – казва Жизел. И е права. Кой би повярвал, че звездният модел от Холивуд има от какво да се оплаче?

Книгата й далеч не набляга на драма и болка. „Почувствах, че трябва да споделя някои от уязвимите си страна и това ме накара да осъзная, че не бих променила нищо от това, което ми се е случило, тъй като аз съм това, което съм, заради тези преживявания“ –  признава Жизел.

Всеки може да си вземе поука от грешките на другия – именно в това е скрит геният на човек.

Източник: VIBES.BG

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *