КРАСИВАКрасота

Eсен/Зима 2019-2020: Тенденции в грима

Една статия за всички, които се интересуват от последните тенденции в грима директно от модните подиуми.

Maтово червени устни

Кадифените червени устни отбелязаха солидно присъствие на модните ревюта за есеннозимния сезон. Те обикновено вървят с лъскава кожа и минимален грим или в случая на Louis Vuitton – със силно извита очна линия, осигуряваща перфектен баланс на графичните пурпурни устни.

Блясък от руж

Примерът на Chanel е за свежест на лицето. Тя беше постигната отчасти благодарение на явното използване на руж. Извън подиума, където се вижда руж, той като цяло е съчетан с нежно розови устни и очи, което предполага, че тенденцията е монотоният грим да се запази.

Графични очи

Експерименталният грим на очите е основен момент на Седмицата на модата, а този сезон усещането е ретро-среща-футуристично. При Dior фокусът е  очна линия в стил Туиги, наподобяваща аниме. Плаващи линии се виждат на многобройни ревюта, включително Moon Young Hee, а при моделите на Giambattista Valli очите са поставени в рамка от черни и бели линии, преди метални сребърни мигли да бъдат прикрепени към долните клепачи.

Опушено неутрално

Том Форд върна опушените очи обратно на модния подиум като им придаде уголемен размер. На друго място по подиумите неутралните опушени очи, бузите и устните са издържани в мека монотонна палитра, която излъчва приглушена елегантност.

Облечени устни

Почитателките на гланца – ликувайте. Дали благодарение на гланц, или балсам, розовите устни в естествените нюанси на кожата са по всички модни подиуми. Сега силният блясък не трябва да означава лепкаво, с модерни формули за грим, които се усещат подхранващи и леки, заместващи лъщенето.

Неонова светкавица

Неонови светкавици озаряват очите при имена като на Guy Laroche, Carolina Herrera и Natasha Zinko. Предишната, класическа спирала е направена младежка и готина, благодарение на пламтящо розово, рамкиращо миглите.

Минималистичен до максималистичен блясък

Този сезон има някакъв вид блясък за всяка сврака. За минимализъм погледнете към перлените апликации в Adeam и опростения блясък на Дрийс Ван Нотен. Ако максималистичният блясък е повече твоето нещо, виж луксозните фолирани мигли в Halpern или Technicolor, блестящи очи и съвпадащи устни в Rodarte. Фестивалното лице е готово.

По статията работи: Цветелина Котева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *