АСТРО

Как да се предпазим от енергийни вампири

Всички са чували термина „енергиен вампир”, но не всеки го приема и разбира. Мнозина се боят, че ако заговорят на тази тема, ще станат обект на присмех и подигравки. Други пък са недоверчиви по природа и за тях нещо което не можеш да пипнеш или видиш просто не съществува. Трети, точно обратно, са прекалено чувствителни към подобни теми и всичко непознато ги плаши и вади от зоната им на комфорт. На четвърти изобщо не им пука и предпочитат да не ги занимават с подобни терминологии. Има и една друга група хора, които не само вярват в енергийния вампиризъм, но полагат усилия да го изучат и да предпазят останалите от него чрез своите съвети. За всичко това ще поговорим сега. Към която и от изброените групи да принадлежите, със сигурност сте се сблъсквали с човек, изпиващ енергията ви дори при кратка среща. Какви хора са т.нар. „енергийни вампири” всъщност? 

Първият вид са т.н. неосъзнати вампири. Това са хора, които се чувстват постоянно потиснати, неоценени, пренебрегнати, обидени. Негативизмът е тяхна запазена марка. Те не могат да се зарадват на успехите на другите, дори те да са техни близки. Обикновено в миналото си тези хора са преживяли някакъв срив и не са могли да се отделят емоционално от него. Постоянно недоволстват, но в същото време не правят нищо, с което да променят ситуацията.  Самите те не осъзнават колко натоварват околните с поведението си и се чудят защо всички ги избягват. 

Вторият вид енергийни вампири обаче напълно осъзнават последствията от своите действия, което ги прави и по-опасни. Те обикновено са в двете крайности. Широка усмивка, демонстрация на приятелско отношение, винаги готови да завържат разговор. В същото време раздават непоискани съвети, поучават и безцеремонно ви хвърлят в лицето думи, за които отлично знаят, че ще ви засегнат и наранят. Повдигат болезнени за вас теми и продължават да ви усукват около тях, докато ви изтощят напълно. Да виждат как се гърчите в опит да прекратите разговора и да сложите край на това емоционално насилие им доставя допълнително удоволствие. Може дори да ви прегърнат. „ Смотан си, не знаеш как да постъпваш правилно, но не се безпокой! Аз съм тук за да ти го напомням! Страдай!”. Това е скритото послание на тази приятелска прегръдка. На другия полюс са мрачните и сериозни „енергийните вампири”, които обикновено имат определена власт и положение (служебно или друго). Те отлично осъзнават възможността безнаказано да издевателстват емоционално над вас. Те обиждат, крещят, ръкомахат, поставят неизпълними задачи и срокове, смачкват ви. Цялото им същество крещи: ”Страхувай се от мен!“ И повярвайте – всичко това те правят с огромно удоволствие. Този тип хора обичат да доказват превъзходството си всеки ден, държейки останалите в подчинение и страх.

енергийни вампири
Как да се предпазим от енергийните вампири около нас?

Замислете се сега. Нима не сте срещали такива хора? Със сигурност не веднъж сте имали усещането, че нямате сили и желание дори за обикновени неща, без да сте натоварвали организма си физически. Чувствате се изморени, дори изтощени, нямате и капчица енергия в себе си, раздразнителни сте. „Какво по дяволите се случва с мен? Сигурно съм пипнал грип..Пия едно хапче и си лягам!”. Сънят обикновено помага да заредите батериите, за ден-два нещата влизат в нормалното си русло и забравяте неприятното усещане. Не така стоят нещата обаче, ако имате „енергиен вампир” вкъщи или в службата. Тогава сте подложени на ежедневно, методично и безмилостно изсмукване на енергията. Постепенно ставате отнесени, разсеяни, мълчаливи и потиснати. Вече нямате желание да се срещате с други хора и приятели, да се забавлявате, да се смеете. Чувствате се зле. Най-добрият вариант е, ако успеете да установите източника на вашите проблеми и да го игнорирате. Малко хора обаче успяват да осъзнаят, че неприятностите се случват на енергийно ниво и просто страдат мълчаливо години наред.

Можем ли да си помогнем сами в такава ситуация? Да, определено! Най-добрата защита за нашето същество е силните ни аура и енергийно поле. Хората със слънчев характер, гледащи положително на всяка ситуация, онези, които са винаги на разположение и ще ви помогнат във всяка ситуация. Те са изпълнени с любов и сякаш излъчват светлина. Тези хора имат силно енергийно поле, което подхранват постоянно, генерирайки допълнително енергия от положителни емоции. Те имат здрава защита, която е трудно пробиваема за „енергийните вампири”. Търсете такива хора. За тях усмивката и добротата са стил на живот, родени са обречени да бъдат щастливи. Те излъчват положителни вибрации и щедро ги раздават. Опитайте се да се настроите на тяхната вълна, променете мирогледа си и изхвърлете негативните емоции от ума си. Отърсете се от стреса и погледнете света с широко отворени, щастливи очи. Това няма да се случи за ден или два, но ако си го поставите за цел, ще успеете! 

енергийни вампири
Какво представляват енергийните вампири и как да се предпазим?

Колкото и да не вярвате в това, силата на мисълта е огромна. Всяка наша мисъл изпраща вибрации към Вселената, които се връщат към нас след време. Затова е от особена важност тези мисли да са изпълнени с положителен заряд, ясно и точно формулирани, носещи силно позитивна енергия. Научете се да отделяте време всяка сутрин, само няколко минути, през които да се отпуснете и да медитирате. Правете го преди да станете от леглото, комбинирайки го с дълбоко и правилно дишане. През останалото време, докато се занимавате с рутинните си дейности, насочете мисълта си в посока изграждане на вашата енергийна защита за деня. Представете си я като голяма сфера, в центъра на която сте вие. Или като яйце. Вие сте жълтъкът и неговата черупка, на пръв поглед толкова крехка, ви защитава от всяка външна намеса. Ще е нужна сила, за да пропука черупката и да ви извади от топлата ѝ утроба. Вие сте на сигурно място. Сега оцветете вашата защита и повишете вибрационния си имунитет. Ако се чувствате болни и слаби или знаете, че ви предстои среща с такъв човек  – нека яйцето е зелено. Ако усещате липса на енергия, не намирате мотивация да се захванете със задачите си, лесно губите концентрация и интерес – боядисайте яйцето си в синьо. Този цвят ще хармонизира същността ви и ще постави нещата на правилните места. Ако усещате самота, чувството, че всички са ви изоставили и никой не се интересува от вас, ако и най-дребното ви ранява дълбоко и нарушава вашата чувствителност – затворете се във виолетово яйце. Така през черупката към вас ще преминават само добри мисли и вибрации с положителна честота. Ако имате нужда да останете насаме със себе си, да изчистите мислите и същността си от всичко негативно, натрупано през изминалите дни – вашето място е в огледалната сфера. Тя ще отразява всяка енергия, създавайки за вас невидим щит. Най-мощна защита ще ви осигури сферата от светлина. Тя ще пропуска светлината на други хора, които са заредени положително и ще ви изпълни с жизненост и енергия.

Ако не сте сигурни, че можете да се справите сами, потърсете помощ от други хора. Мнозина са посветили живота си на изучаването на невидимото и с готовност ще отворят за вас вратите на познанието. 

Автор: Магдалена Колибарова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *