КРАСИВА

Две съставки от народната медицина срещу кафявите петна

Кафявите петна или така наречени „възрастови петна“ се получават при стареене на кожата, те са неизменен процес и могат да се появят по различни участъци на тялото. Но където и да се появят, това не е никак приятно от естетическа гледна точка.

Най-честата причина за поява на кафявите петна това е прекомерното излагане на слънце, което от своя страна води до прекомерно производство на меланин и се появява под формата на петна по тялото. Не трябва да подценяваме силата на ултравиолетовите лъчи, които са изключително опасни и могат да доведат дори и до рак на кожата. Става ясно, че колкото повече се излагаме на слънце, толкова повече ултравиолетовите лъчи преминават през епидермиса и стимулират пигментиращите кожни клетки, по този начин се получава натрупване, а външно се появяват петна.

Добре е да обръщате внимание на размера, формата и границата на петната, а още по-добре е Вашият лекар да ги следи и за Ваше спокойствие да си направите тест ABCDE меланома, който ще покаже как се развиват Вашите петна.

Народната медицина е помислила за всичко и благодарение на нея с лекота ще премахнете досадните кафяви петна от кожата си. Продуктите, които са Ви нужни за приготвяне на вълшебната отвара са ябълков оцет и сок от лук. Нужно е да нарежете лука и към него да прибавите ½ чаша органичен ябълков оцет. Получената смес разбивате с миксер, напоявате памук със сместа и го поставяте върху петното. Оставете да действа възможно най-дълго време. За максимално добър ефект повтаряйте тази процедура в продължение на две и четири седмици.

Разбира се, лекарството няма как да подейства за един ден, но редовната му употреба ще доведе до така желаните резултати. Периодът от един месец е достатъчен да забележите видимо подобрение на кожата. Съставките на тази лечебна отвара са изключително натурални, няма да навредят както на Вашата кожа, така и на бюджета Ви.

Относно превенцията срещу образуване на кафяви петна, Ви съветваме да се излагате по-малко на слънце и да ползвате възможно най-висок слънцезащитен фактор. Обърнете внимание и на аксесоарите като шапка и очила, които освен да Ви красят, Ви предпазват от безмилостните слънчеви лъчи!

Забележка: тази статия е с информативна цел. Преди да прилагате каквито и да е продукти върху кожата си, моля консултирайте се със своя лекар!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *