КРАСИВА

Да съживим косата и кожата си с помощта на джинджифил

Освен че можем да използваме джинджифил в кухнята по време на готвене, той има особено положителен ефект и от козметична гледна точка. Най-вече за нашите тела и коса. Още древните китайци са споменавали, че джинджифилът може да се използва с подобно предазначение.

Научно е доказано, че този корен може да лекува хранителни разстройства, а също така и болки в мускулите. Освен това, коренът спомага при сърдечни заболявания. С други думи – хубаво е винаги да имате под ръка от джинджифила, защото той е полезен по множество различни начини.

От козметична гледна точка, коренът може да засили корените на косата и да се бори с косопада. Тук се препоръчва втриване на джинджифил в кожата на главата. По този начин ще се засили кръвообращението.

Сега ще ви предложим няколко маски с джинджифил, които ще ви помогнат да имате по-здрава и хубава коса.

Маска с джинджифил и кокосово масло

Съставки: 2 с.л. настърган джинджифил, 1 с.л. кокосово масло или масло от жожоба

Начин на приготвяне и употреба: Настържете приготвения от вас джинджифил на дребно ренде. Целта е да се отдели сок. Смесете с кокосовото масло или жожобата. Използвайте масажиращи движения, за да втриете сместа в кожата на главата си. Оставете да подейства около половин час и измийте. Използвайте мек шампоан. Маската се прави веднъж на седмица.

Маска с джинджифил и лимонов сок

Съставки: 2 с.л. сок от джинджифил, 3 с.л. сусамово олио и 1,5 лъжица лимонов сок

Приготвяне и начин на употреба: Смесете всички съставки. Втрийте сместа в кожата си три пъти седмично.

Срещу пърхот

Нека бъдем честни – не изглежда никак добре, ако имате пърхот. Това може да повлияе сериозно на вашето самочувствие. Време е да вземете мерки, като тук джинджифилът отново помага. Той ще почисти вашия скалп и ще ви спаси от сърбежа. Освен това, коренът предотвратява растежа на гъбичките. Смесете настъргания джинджифил с маслиново или сусамово масло. Нанесете върху вашия скалп. Трябва да оставите да подейства поне 20 минути. След това можете да измиете главата си, използвайки мек шампоан.

Вижте ТУК маските с джинджифил, които истински могат да ви помогнат в битката за хубава кожа и коса!

One thought on “Да съживим косата и кожата си с помощта на джинджифил

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *