УСПЕШНА

Няколко начина да спрем да мразим работата си

Спрете да говорите само лоши неща

На среща с приятели сте и любимото ви занимание е „да мразите“ шефовете си? Това не е правилна тактика, ако искате да спрете поне малко да ненавиждате работата си. Напротив, тези срещи може да повишат омрзата и няма да направят нищо, за да променят работата ви към по-добро.

Изберете поне едно добро нещо

Дори това да не е работата на вашата мечта, не пречи тя да има и своито хубави страни. Е, изберете поне една. Например локацията или някои колеги, с които сте си станали близки. Съсредоточаването върху позитивите прави по-лесно да се справим с куцашите неща. Когато забележите някой плюс в работата си, запишете го в бележника или на телефона си. Наличието на конкретен списък, който да разгледате, когато се чувствате умърлушени, може да ви даде по-щастлива, по-позитивна перспектива.

Наградете себе си

Наградите със сигурност поощряват. Задавайте малки, специфични цели на работното място, които можете да измерите. Предизвикайте себе си да не се оплаквате на глас в продължение на една седмица или да не въртите очите си, когато шефът ви поиска да направите нещо, което ви се струва безсмислено. След като изпълните тези цели, може спокойно да се наградите, защото сте си го заслужили. Плюс това, намаляването на оплаквания и драма от ума ви може да ви накара да се почувствате по-добре за работата си.

Вземете нова задача

Рутината вече ви омръзва? Потърсете начини да разширите отговорностите си. Ако обикновено изпълнявате поръчки за шефа си, попитайте дали можете да участвате в клиентски проекти или дори предложете нещо, с което може да разширите дейността на фирмата. Знаете ли, може пък да намерите вашия лъч светлина. Това не само показва основната инициатива, но и от своя страна може да доведе до по-висока обща удовлетвореност от работата.

Малко забавление никога не е излишно

Ако не сте се сближили с колегите си, това допълнително може да ви напряга на работното място. Вземете нещата във ваши ръце. Организирайте събиране – може да хапнете пица или да отидете на караоке, на кино, просто различна атмосфера от работната. По този начин ще видите колегите си в различна среда, ще може да ги опознаете и дори да се харесате. Това допълнително ще облекчи работния ви процес.

Автор: Николая Станкова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *