ДОМАКИНСТВО

Цял живот сме използвали рендето погрешно

Доброто старо ренде е един наистина полезен уред в домакинството, но знаете ли, че голяма част от хората цял живот са го изполвали по погрешен начин? Или да го кажем така – без да осъзнават, че не използват пълния му потенциал. Нека ви разкажем повече по този въпрос.

Какво правят повечето хора, използвайки ренде? Най-често те си харесват една от страните му и използват единствено нея или двете основни за фино и едро рендосване. Помислете обаче за това – този уред има и други страни, които също могат да бъдат полезни, а ние дори не знаем за какво служат те, нали?

Да вземем например рендосването на моркови и цвекло. Или пък да кажем – меки сирена. Тях можем да рендосаме на едрата страна, а когато ни трябват ситни – тогава на фината. Фината страна е предазначена основно за твърдо сирене, плодове и зеленчуци, а също и за бебешко пюре, например. Можем да я ползваме още за яйца за салата.

Говорейки за салата, за различните салати също можем да използваме финото ренде, но не и меки храни, защото там те ще бъдат смазани.

По-големите „дупки“ на рендето са подходящи за зеленчуци и плодове, когато ни трябват на тънки филийки. Като например за картофи ако искаме домашен чипс, плодове за торта, краставици за салата, тиквички за пържене и т.н. С помощта на този трик ще изчистите рендето за секунди От друга страна на рендето има така наречените „шипове“, които са подходящи за смилането на по-твърди храни, като стар хляб, ядки, подправки. Можете да ги ползвате и за джинджифил и чесън например.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *