УСПЕШНА

Червеният цвят – хитът тази зима

Червеният цвят е топъл и светъл, затова обичайно го свързваме с летните горещини. Обаче напук на логиката и навиците, прочутите дизайнери го изведоха на преден план тази зима и така го превърнаха в най-новата тенденция на световната мода.

При това става дума не за пастелно или тъмночервено, а за най-ярките крещящи нюанси, излъчващи неустоим сексапил. Това са точно тези разцветки, които сякаш пламтят – пурпурно и бургундско, алено и черешово.

Червени са не само облеклата, а и всички аксесоари към тях – дамската чанта, коланите, ботите и ботушите, шапките и диадемите, дори слънчевите очила са с червени рамки. Всичко това създава усещане за един приказен свят и силно подчертава женствеността.

Колекциите на големите модни къщи представят най-новите си тоалети изцяло в червено: блузата, шалчето, дългата до земята пола, горяща като жарава. Наситено червени са саката и панталоните, зимните палта и пелерини. Дама, появила се цялата в напористо червено, при това – посред зима, изглежда някак шокираща. Но във всички случаи – предизвикателна и съблазнителна.

Освен от главата до петите в червено, също така се препоръчва и друг вариант – червеното да се използва като внушителен акцент. Съчетава се по неповторим начин с кожени елементи, с геометрични детайли, с флорални мотиви.

На очи се набиват и комбинациите между червено и черно или червено и бяло – черен панталон с червено сако, червена блуза с бяла пола. Успоредно с това модните агенции толерират тоалети, при които основният цвят е червен, а детайлите – джобове, яки, ръкави, са в черно или бяло.

Червеният цвят символизира пълнокръвието на живота, жизнерадостта, виталността. От него струи дързък сексуален повик, необуздана страст и обещание за истинска наслада. Смелите дизайнерски решения смайват и стоплят зимата, отправяйки й небивала провокация.

Каквото и да си купувате за вашия гардероб през този сезон, нека то непременно да е в червено! Сигурни сме, че няма как да сбъркате.

Подготви: Гана Василева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *