РЕЦЕПТИ

Три бързи рецепти с карфиол

За приготвена рецепта с вкусен карфиол не се изисква много готвене. С удоволствие можете да си приготвите ястие от този зеленчук. Предлагаме ви три бързи и лесни рецепти за хубав карфиол.

Рецепта за панирани карфиол

Необходими съставки:

1 глава карфиол

3 яйца

1 лъжица галета

олио

6 супени лъжици брашно

½ лъжичка къри 

50 гр. кашкавал

сол

Варете цветчетата карфиол 5 мин. в подсолена вода. След това извадете от водата и отцедете.

Разбийте яйцата с кърито. Добавете малко сол и брашно.

Отделно смесете галетата с кашкавала.

Оваляйте розичките карфиол в яйцата и след това в галетата.

Пържете в добре загрята мазнина до златисто кафяво.

Рецепта за карфиол на фурна

Необходими съставки:

1 глава карфиол

200 мл прясно мляко

100 г кашкавал

150 г сирене

олио

копър

сол и черен пипер на вкус

Карфиолът се накъсва на цветчета и се вари от 7 до 10 минути в подсолена вода.

Отцежда се и се слага в съд за печене или йенско стъкло.

Карфиолът се поръсва със сиренето, поръсва се със сол и черен пипер, залива се с млякото. Добавя се олио и се пече в загрята фурна. Пече се 30 мин. на 180 градуса.

Поръсва се с кашкавал и се пече още 10 минути.

Рецепта за супа от карфиол

Необходими съставки:

1 1/2 л пилешки бульон

1 кг карфиол

2 големи картофа

1 глава лук

2 супени лъжици краве масло или зехтин

1/2 чаена чаша сметана

1-2 щипки индийско орехче

сол и черен пипер на вкус

магданоз

хлебни крутони

Загрейте масло и запържете лука в него. Залейте лука с пилешки бульон. Прибавете, след като заври, нарязаните предварително картофи на кубчета. Изсипете към тях разделения на розички карфиол. Запипря се със сол и черен пипер на вкус. Зеленчуците в бульона се варят на тих огън до пълното сваряване на картофите и карфиола.

За вкусна супа, пасирайте с пасатора. Към сместа добавете сметана и 1-2 щипки индийско орехче. Разбъркайте и поднесете поръсена със ситно нарязан магданоз и хлебни крутони.

One thought on “Три бързи рецепти с карфиол

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *