СВЕТСКИ

Ани Владимирова с полезни съвети по психология за родители

В откритата тренировка на спортен клуб „Ипон“ в малката зала на „Арена Армеец“ в София се проведе лекция на тема „Превенция на агресията при децата“ от специалисти.

В груповото мероприятие взеха участие всички деца от спортния клуб, както и техните родители, които тренираха наравно с подрастващите каратеки.

По време на ежегодното събитие, Ани Владимирова ,заедно със своя партньор от „LabAbility“ Радостина Борисова, изнесоха лекция и направиха демонстрация с помощта на децата.

Импровизираната открита тренировка бе водена от основателят на „Ипон“ и президент на Българска Федерация Шотокан Карате-До – Сенсей Александър Славков /5 Дан/, както и от инструкторите на спортния клуб.

След тренировката няколко от по-опитните каратеки – членове на СК „Ипон“, направиха впечатляваща кумите-демонстрация, с което обраха бурните аплодисменти на ентусиазираните малчугани и техните родители.

Президентът Сенсей Славков използва случая да обяви и награди публично Светислав Иванов и Иван Лозанов, които са тазгодишните стипендианти. Спортен клуб „Ипон“ има традиция всяка година да избира двама от най-перспективните си спортиси и да ги награждава със специална стипендия, която има за цел да ги подкрепи, както духовно така и финансово.

В края на събитието пред всички родители и гости бе проведен и изпит за 9-то, 8-мо и 7-мо кю.

 „Участието в откритата тренировка на „LabAbility“  е част от съвместен проект започнал още през октомври, благодарение на който се осъществиха общо три мероприятия. Идеята е да се видят резулатите в края на годината. Искаме да предразположим децата и родителите им да мислят, да осъзнават нещата, които правят и какви психологически последствия имат. Смятам, че всичко, което се съобщи и показа, бе полезно за родителите и разбира се, за възпитанието на техните наследници“ – коментира Александър Славков.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *