ЗДРАВЕ

5 чудни храни, които пречистват организма

Хубаво е от време на време да консумираме храни, които пречистват организма. Но кои са тези храни храни всъщност?

Хубаво е от време на време да се подлагаме на детоксикация, за да поддържаме тялото си в добро здраве. Вместо обаче да гладуваме или да експериментираме с вредни методи, можем просто да следим какво хапваме и да залагаме на продукти, които спомагат за пречистването на организма. Вижте кои са 5-те храни, първенци в тази задача.

Зеле

Богато е на фибри, които се свързват с тежките метали и токсини, премахвайки ги от червата. Освен това зелето е богато на органични киселини, които стабилизират микрофлората. И това не е всичко. Съдържа рядък витамин U, който унищожава опасните вещества, участва в синтеза на витамини и спомага за лечението на язва.

Чесън

Само в една скилидка чесън се съдържат над 400 полезни съставки. Те пречистват кръвоносните съдове, намаляват холестерола и унищожават причинителите на рак на мозъка. Премахват още глисти; причината за язва; бактерията, причиняваща дифтерия, туберколозния бацил.

Ябълки

Пектинът и фибрите, коиро се съдържат в ябълките, стабилизират дейността на цялата храносмилателна система. Освен това засилват апетита, стимулират производството на стомашни сокове и помагат при запек. Ябълките имат и свойството да унищожат патогените на дизентерия, стафилококус ауреус и грип А.

КОИ СА ДРУГИТЕ ДВЕ ХРАНИ, КОИТО ПРЕЧИСТВАТ ОРГАНИЗМА, РАЗБЕРЕТЕ ТУК

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *