НЕОБВЪРЗАНА

Страх от секс с нов партньор

Първата нощ с някого винаги изглежда плашеща. Първият секс с нова личност никога не е лишен от доза тревожност.

Ето няколко съвета, за да възприемате това събитие малко по-спокойно.

Страх от секс с нов партньор – това е нещо нормално

При започване на интимни отношения с нов приятел безпокойството е напълно нормална емоция. Инстинктивният страх от непознатия идва заради неизвестността. Това е ситуация, за която нямаме критерии, правила и стандарти.

Дали ще му харесам? Ще мине ли добре? Ами ако се представя слабо? Ако се почувствам зле? Въпросите са многобройни, особено когато отдавна не сме правили любов.

Ще можем ли бързо да реагираме, ще знаем ли точно как да постъпим? Трябва да сме наясно, че тази боязън не намалява, не се притъпява – дори да имаме богат сексуален опит.

Споделянето на интимност е съкровение, в което не може да вирее безразличието. И може би това е най-хубавото на любовта…

Най-силните страхове с нов сексуален партньор
Да не изпитаме болка след период на въздържание

Какво следва от прекъсването на сексуалния живот или от отсъствието на партньор? Всеки понякога има периоди на въздържание по една или друга причина.

Когато отново си намериш приятел, се питаш как тялото ти ще реагира, как ще се нагоди и възприеме.

Да правиш любов, това е като да караш колело – то не се забравя, даже да не си го правил с години. Единствено зависи от силата на желанието.

Ако всичко е наред, твоето тяло ще реагира приятелски и спонтанно, с нужната отзивчивост.

Колкото по-големи са притесненията, толкова повече адреналин ще произвежда организмът ти.

Може да се появят проблеми с лубрикацията или при свиване на мускулите.

Важно е непосредствено преди сексуалния акт да получиш достатъчно време, за да станеш готова. Затова освен любовната игра, осигури си подходящ лубрикант – в това няма нищо срамно! И просто се дръж открито и естествено.

Да не бъдем осъдени за своето представяне

Макар че хората рядко си го признават, всеки на моменти изпитва страх да не бъде осъден за своето „изпълнение” в леглото.

Искаш да впечатлиш новия си партньор, нали? Значи, не може да не се притесняваш дали ще успееш да му доставиш удоволствие. Ами ако го разочароваш?!

Целта вече може да не бъде постигната със същите ласки и пози, с които си подлудявала своя бивш… Първия път с нов приятел повече от всякога трябва да се постараеш и да бъдеш внимателна!

Има въпроси по време на секс, които се поставят и получават отговор индиректно, без да има нужда да се изричат. Експлоатирайки тялото на другия, схващаме и възприемаме неговите реакции, налучкваме верния подход. Трябва интуитивно да усещаме това, което той харесва.

Положи усилия, за да „четеш между редовете” (в случая – „между чаршафите”) неговите действия.

Сексът не бива да се възприема като състезание, конкурс, турнир. По-скоро – като артистична дисциплина, която се практикува от двама.

Да не бъдем отхвърлени заради физическите си несъвършенства

В обятията на нов партньор може също да те скове страх, защото не се чувстваш добре в своята кожа – тоест не харесваш достатъчно тялото си.

Преодоляването на комплексите не е лесно. Но в такива случаи решението е в умението да можем „да излезем от себе си”. Това ще рече да не мислим за собствените несъвършенства, а да се потопим в мига и да се разтворим в желанието. Да се слеем с любимия, забравяйки всичко друго.

В очите на мъжа ние сме отразени в нашата цялостност. Не сме само чифт малки гърди, криви крака или пък дебело дупе!

Добери се до представата за своята чиста визия и засияй, изпълнена с всеотдайност! Ти искриш! Самата любов те прави красива!

Щом си толкова свенлива, помоли го да се любите в полумрак. Тъмнината ще ти помогне да се отпуснеш и развихриш.

Практически съвети:

Предвиди депилация, която ще те предразположи. (С косми или без косми – важното е това, че ще се почувстваш добре.)

Планирай презервативи! С нов партньор те са задължителни.

Купи си такова бельо, което ще ти помогне да се чувстваш желана.

Вземи си душ малко преди да…

Идеята е нищо да не те блокира, за да се концентрираш изцяло върху мига.

Научи се да обичаш стреса, свързан с първата нощ

Както вече изтъкнахме, страхът от секс с нов партньор е нещо хубаво и полезно. Нека се научим да ценим стойността на тази силна емоция!

Ако мисълта, че ще се любиш за първи път с някого, те тревожи прекалено, то знай, че твоят страх не е основан на самия секс. Той се дължи на други фактори. Но допринася да изживееш един интензивен, емоционално наситен момент. Изостря всичките ти сетива и те прави максимално жива!

Няма толкова моменти като този в един човешки живот. Ти отваряш нова страница. Възползвай се, освободи съзнанието и духа си! Това изживяване несъмнено ще ти предложи нови неща, както и нови начини за правене на нещата. И ще те изстреля на седмото небе!

Приеми страха си от секс с нов партньор като част от блажената наслада!

Източник: https://toutsurlesfemmes.com

Превод и редакция: Гана Василева

One thought on “Страх от секс с нов партньор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *