СВОБОДНО ВРЕМЕ

Популярни личности и футболисти дадоха по-добър старт на деца от рискови групи

В периода 25-30 юли в гр. Балчик се проведе футболен турнир под мотото “ЗА ПО-ДОБЪР СТАРТ”, посветен на каузата за толерантност. Събитието се организира за пета поредна година от социалната организация СОНИК СТАРТ, за да акцентира върху необходимостта от преодоляване на предразсъдъците в обществото и подкрепи равния старт на деца от различни рискови групи.

Първият ден на турнира започна с концерт на площада пред Общината, където официални гости, деца, фенове и отбори застанаха рамо до рамо зад значимата кауза. Програмата продължи с музикално участие на „Отбора на сърцето“. DJ Дончо, Боби Ваклинов, Играта, Лео, Монти, Петя Алекса, Моисей, Спенс и Skiller прегърнаха идеята и взривиха сцената със своите изпълнения. Децата очакваха с нетърпение звездите, като щурмуваха подиумът и така станаха част от музикалната програма.

Добри Атанасов – спортен журналист от Дарик радио и Илонка Костадинова – представител от екипа на СОНИК СТАРТ, бяха водещи на официалното откриване на събитието. Те представиха участниците в турнира в категория деца: на възрастта 14 – 15 г.: „Тича“ Аксаково, Суворово, „Черноморец“ Балчик, „Тимирязев“ Каварна, Тутракан и „Спартак“ Варна, а във възраст 16 – 17: Суворово, „Черноморец” Балчик, „Тича“ Аксаково и Драгоман. Ветераните, които се включиха в спортното събитие, са: Провадия, Карлово, Балчик и Кайнарджа.

Патронът на събитието – Николай Ангелов, кмет на Балчик, и Миглена Маркова-Господинова приветстваха тържествено всички, като споделиха своята радост от постигнатото през годините и убеждението, че победата е възможна и тя се случва именно чрез приятелството и подадената ръка.

„Отборът на сърцето“ се включи и по-късно вечерта, но този път на терена на толерантността в състав: Лео, Играта, Монти, Дончо, Спенс, Skiller, Пацо, Кристиян Милатинов, Станислав Райчев, Бебо Халваджиян, Мартин Зафиров, Младен Василев и Янко Узунов на стадион „Градски“, където се изигра и първият демонстративен мач с домакините от ФК „Черноморец“ Балчик.

Двата отбора показаха много качествени изпълнения на зеления килим. Брилянтни изяви на вратите на двата отбора имаха Лео Бианки и кмета на община Балчик – Николай Ангелов, който също бе част от играта.

В следващите дни футболен турнир “ЗА ПО-ДОБЪР СТАРТ” продължи със срещи на деца и ветерани, за да завладее не само с таланта и енергията на играчите, с красотата и динамичния, вълнуващ свят на футбола, но и с несломимия дух и общото разбиране за необходимостта от това да се играе в един отбор, за да постигне победа за всички.

Футболният турнир е едно от мащабните събития, част от Национална кампания на СОНИК СТАРТ „АЗ СЪМ ТУК И МОГА ДА ТИ БЪДА ПРИЯТЕЛ“, която има за цел да насърчи толерантното отношение и повиши чувствителността към уязвимите групи.

Събитието бе подпомогнато от  Захарни изделия – Варна, А1 и Изворна вода „Балдаран“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *