УСПЕШНА

Паулина Чотрова: Устойчив растеж е възможен само чрез иновации и нови технологии

България трябва да се адаптира според геополитическите кризи и предстоящата технологична промяна към по-самоподдържащ се икономически модел, заявява Паулина Чотрова, съосновател и председател на H359, място за среща за иновации за студенти и професионалисти, академични среди, бизнеса и правителствени структури в Пловдив, където ще се проведе откриващо събитие за обсъждане на българските иновации и най-добрия път напред.

„Приближаваме се към системна промяна в начина, по който функционира нашата глобална икономика, която ще има последствия далеч отвъд проблемите на веригата за доставки“, казва Паулина Чотрова.

„За да се подготвим за въздействието на високотехнологичните решения като AI и роботиката върху нашето общество, както и за по-самоподдържаща се национална екоструктура, трябва да засилим отдадеността си към начина, по който работим за споделена визия за просперитет, приобщаване и напредък на българското общество и бизнес.”

Чотрова вярва, че пътят напред е чрез засилено сътрудничество между съответните участници – студенти и професионалисти, академични среди, бизнеса и правителствени структури – в откриването на нови пътища за подкрепа на иновациите и трансфера на технологии, с крайната цел да се изгради солидна основа за това, което по същество ще бъде нов икономически модел. Това, смята тя, ще спомогне значително за повишаване на репутацията на България като място за правене на бизнес и като център за иновации и висок технологичен опит.

Открит дебат относно иновациите

Как България трябва да отговори на тези предстоящи предизвикателства ще бъде в центъра на специалното събитие „MINDHIVE“ на H359 в Техническия университет в Пловдив на 22 юни, с участието на лектори като Карина Ангелиева, настоящ заместник-министър на иновациите, и Юлия Старк, президент на Европейската асоциация на жените.

Лекторите и дискусионен панел, съставен от предприемачи, правителствени фигури, учени и инвеститори, ще проучат настоящите пречки и новите потенциални пътища към устойчив растеж, основан на култура на иновации и бързо внедряване на нови технологии, като някои от водещите български предприемачи, основатели и инвеститори ще вземат участие.

Относно H359

H359 е посветен на обединяването на брилянтни умове, за да изследват, обсъждат и намират нови начини за създаване на трайни решения, които оказват значимо въздействие. За повече информация и пълния списък с участници, моля, посетете този линк и си осигурете място на това важно събитие.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *