РЕЦЕПТИ

Ето го козунака без месене на Катето Евро (Рецепта)

Освен популярна актриса от миналото, любимката на народа Катето Евро е и запален кулинар. Тя дори имаше собствено телевизионно предаване, където показваше какво умее в кухнята. Там тя приготвяше ястия, с които направо да си оближеш пръстите, без да преувеличаваме.

Сега предстои Великден, а без съмнение актрисата ще спретне един вкусен козунак за своите близки и най-вече за сина си Сашко и внучката. Този козунак се прави без месене и може да спаси всички домакини от провал на празника. Подходящ е и за тези, на които не им се занимава чак толкова с месенето. Уверяваме ви, че ще се получи много добре и няма да съжалявате.

Интересен факт е, че тази рецепта е семейна. Предавана е от майка на дъщеря и стига чак до бабата на Катето Евро. Днес звездата от „Оркестър без име“ я приготвя с внучката си – малкото Катенце. Козунакът е всичко, което можете да желаете от него – приготвя се лесно, вкусен е и има прекрасен аромат.

Съветът на „Хубава Жена“: Ако искате да постигнете и вие безупречните визии на звездите, разгледайте  страхотните предложения на Fashion Days и открийте най-доброто за вас!

Необходими продукти:

За да приготвите известния козунак на Катето Евро са ви нужни следните продукти:

  • 1 кг. пресято брашно
  • 6 яйца
  • 250 мл. прясно мляко
  • 330 гр. захар
  • 80 гр. мая
  • 200 мл. масло и олио
  • ванилия
  • 1 ч.л. сол
  • лимонова кора

Начин на приготвяне:

Ако имате поне малко опит в кухнята, приготвянето на козунака не би трябвало да представлява непреодолимо препятствие за вас.

Тестото замесваме по традиционния начин – захващаме маята в топлото мляко с малко захар и брашно, щом шупне се прибавя към пресятото брашно заедно с останалите продукти. С постепенно добавяне на мазнина се оформя меко козуначено тесто. Тук на помощ може да ви дойде миксерът – месете само колкото да се оформи тестото, без да се потите над него дълго и без да го удряте в масата прословутите 100 пъти.

Следващата стъпка е да оставите тестото да втаса поне два часа. Можете да го оформите по желание. Поставете го във форма и го оставете да втаса за около час. Печете на 180 градуса за време около 40-45 минути.

Пожелаваме ви весели празници и добър апетит!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *