УСПЕШНА

6 дейности, чрез които майки могат да печелят онлайн

Някои домакини, които са се посветили на своя дом и семейство, желаят да увеличат своите доходи. Сърфирайки из мрежата, те се двоумят какво да предприемат.

За това в тази статия ще бъдат представени шест дейности, които могат да бъдат извършвани от вкъщи. Достатъчно е наличието на персонален компютър и достъп до интернет.

Афилиейт маркетинг

Афилиейт маркетингът е един от най-популярните методи за заработване на средства в мрежата.

Какво обаче представлява той?

Редица сайтове, които предлагат стоки/услуги, привличат трети лица – афилиати, които да промотират техния асортимент срещу възнаграждение, което се начислява след реализираната покупка.

На афилиатите се предоставят специални хипервръзки (афилиейт линкове) и/или банери (рекламни карета). Ако тези връзки/банери бъдат кликнати от потенциалните клиенти се генерира специален код, който се нарича бисквитка. В рамките на определено време (в зависимост от афилиейт програмата), ако клиентът закупи стоката/услугата, то на афилиата се изплаща комисионна (кодът указва, че именно той е способствал за реализацията на покупката).

Афилиейт маркетингът е имплементиран от конгломерати като Амазон, Ибей, Ракутен, Етси и много други. Почти няма по-сериозен магазин, който да не е въвел афилиейт система, защото почти всеки се бори за привличането на трафик.

маркетинг

Майките, които домакинстват вкъщи, могат също да се занимават с афилиейт маркетинг, защото за участието в повечето афилиейт програми не се заплаща нищо. И афилиейт линковете могат да бъдат споделяни във собствени блогове/сайтове, в социалните мрежи, във видеа и т.н.

Чрез афилиейт маркетинга могат да бъдат генерирани доста сериозни доходи на месец, защото аудиторията, която пазарува в Интернет, е огромна. 

Създаване на собствен блог

Създаването на свой дигитален актив като сайт може да е доста доходоносно. 

Потребителите, които сърфират из Интернет (на повечето световни езици) са повече, отколкото големи медии достигат чрез радио, телевизия, периодичен печат.

Блогът може да печели чрез много варианти, като (и не само): поместване на реклами в него, прием на спонсорирани публикации, афилиейт маркетинг, продажба на дигитални ресурси (като електронни книги, курсове, обучителни видеа), продажба на стоки и много други.

Работа като виртуален асистент

Редица бизнеси се нуждаят от лица, които да им оказват еднократно или периодично подкрепа в работата – като въвеждане на данни, озвучаване, дизайн, оптимизация на съдържание в търсачките, програмиране и много други.

Съществуват платформи за фрийлансъри като Fiverr, Upwork, Peopleperhour и други, в които може да бъде намерена постоянна или еднократна работа.

Добрата страна на тези платформи е, че всеки стартирал (и предплатен) проект се ползва със защита на разплащането. И майките, които решат да работят по този начин, ще носят по-малък риск (разчитайки на постъпленията).

Продажба на ръчни изделия чрез Etsy и Amazon handmade

Ако мислите, че работата за друг чрез компютъра не е за вас, а по-скоро искате да творите с ръцете си, то може да се насочите към реализацията на продуктите ви чрез Etsy и Amazon handmade.

Etsy е специализиран сайт, на който се продават всякакви занаятчийски произведения. Всеки, който е заинтересуван, може да направи свои профил и да качи описанието на това, което продава. И има шанс да го реализира след милионите потребители, които посещават сайта.

Amazon handmade e специализирана секция в сайта на гиганта в електронната търговия, в която също могат да се продават крафт неща.

Преди обаче да стартирате, вижте какви са текущите към момента условия, на които трябва да отговаряте. И какви са таксите/комисионните, които сайтовете взимат за своето посредничество.

Работа като преводач или учител по чужди езици

Ако владеете добре някой чужд език, то може да се замислите над възможността да печелите чрез него, превеждайки или обучавайки ученици.

Освен горните посочени платформи за фрийлансъри, ако сте се насочили към превода, то може да проверите за настоящи възможности сайта Proz.com.

A ако пък считате, че преподаването е вашата страст, то може да предоставяте уроци чрез програми като Скайп, ЗУУМ и т.н.

Когато търсите свои ученици, внимавайте особено с обяви, които предлагат много щедро възнаграждение за преподаване на ученици в Китай.

Китайците предпочитат преподаватели, на които езика им е майчин (т.е. са от Великобритания, САЩ, Австралия и Нова Зеландия и т.н.).  А и повечето училища/агенции, които предлагат подобни възможности, са базирани в Китай. Много малка е възможността да започнете да работите извън Китай. В мнозинството случаи става въпрос за измама.

Публикуване на художествена и нехудожествена литература

Днес е повече от лесно всеки да напише и издаде своя книга, правейки я достъпна за читатели от цял свят.

Съществуват платформи като Kindle direct publishing, Smashwords, Ingramspark, Lulu и други, чрез които всеки може да качи файловете на това, което е написал.

И да го направи достъпно до милиони читатели. 

Тази възможност обаче е по-скоро за текстове, което са написани по-големи световни езици (като английски, немски, испански, португалски и други). 

Финални мисли 

Интернет предлага редица възможности за препитание. Както видяхте от написаното, някои от тези дейности са подходящи и майки, които са домакини.

Каквото и да предприемете, мислете да е доходоносно. И както винаги – бъдете внимателни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *