КРАСИВАМода

Какво да имаме предвид при избора на диамантено бижу

Диамантите са най-добрите приятели на жената, според Мерилин Монро. Изборът на диамантени бижута със сигурност е вълнуващ момент и носи радост за дълги години напред. Луксозните бижута, инкрустирани с диаманти са символ на класа и елегантност, но също така са инвестиция във вечната красота и качество. В тази статия ще обърнем внимание на предимствата на тези украшения, както и на нещата, които трябва да имаме предвид когато избираме едно от тях. 

Предимствата на луксозните бижута с диаманти

Бижутата с диаманти имат много предимства. Най-важните от тях са символиката, уникалността и вечната им стойност.

Диамантите най-често се свързват с важни събития в живота, когато ги подаряваме или ги получаваме като подарък, или пък когато решаваме да наградим себе си за постиженията си. Те са свързани с годишнини, сватби и много други радостни поводи. Придобито в момент на щастие, бижуто получава емоционален заряд и ни всеки път когато го погледнем, ни обличат чувства на обич и радост.

Всяко луксозно диамантено бижу е уникално. Дори да е част от серийно производство, материалите, от които е направено са редки и скъпи, а това е гаранция, че притежавате и носите украшение, което е единствено по рода си. 

На всеки е известно, че красотата и вечността на диамантите са придружени от висока цена. Точно поради тази причина, бижуто с диаманти не е просто аксесоар, а инвестиция в бъдещето, защото то ще запази стойността си във времето, а дори е възможно тя да се покачи. 

Неща, които да имаме предвид при избор на бижу

Когато избираме да носим или подарим красота и вечност не трябва да подценяваме условията, при които ги закупуваме. Ето няколко неща, които трябва да имате предвид при избор на луксозно бижу.

Сертификат и гаранция

При закупуване на луксозно бижу с диаманти винаги трябва да Ви бъде даден и сертификат за гаранция. Реномираните бижутерии имат грижата винаги да гарантират качеството на своите продукти чрез сертификат. Добре е, търговците да предлагат дългосрочни гаранции, особено при закупуване на висок клас бижута.

Сервиз и ремонтни центрове

Когато купуваме гривни и пръстени, не винаги можем да сме сигурни дали размерът е подходящ, освен ако не са за нас самите. Важно е да знаем, че при тези ситуации магазинът за луксозни бижута може да ни предложи услуги като ремонт, преоразмеряване и поддръжка. Професионалното обслужване е незаменима част от покупката на скъпи диамантени бижута и затова задължително проверете дали магазинът може да се погрижи за тях подобаващо. 

Преоразмеряване и реконструкция

Преоразмеряването и реконструкцията са задача за ремонтните центрове на бижутериите. Добре е при покупка, да се консултирате с търговски представител, който да Ви увери, че избраното от Вас диамантено бижу подлежи на преоразмеряване и реконструкция при нужда. 

Клубно членство и ексклузивни предложения

Луксозните марки предлагат членство в клуб за лоялни клиенти. Ако решите да станете член, след една или две покупки от съответният бижутериен магазин, може да получите достъп до ексклузивни оферти, отстъпки и събития, както и частни консултации специално за Вас в магазините на място.

Подаръчна опаковка

 Когато искате да подарите не просто бижу, а луксозно бижу и истинско изживяване тогава дори нещо толкова дребно като опаковката, е важно. Качествената подаръчна опаковка допълна изискаността и уникалността на бижуто и прави момента, в който го подаряваме много по-специален. Освен това, когато е предоставена от бижутерията, подаръчната опаковка спестява времето и нервите ни в търсене на друга алтернатива. 

Най-търсените луксозни бижута

Според пазара на бижута, можем да идентифицираме няколко категории, които се открояват със своята популярност и голямо търсене. 

Годежни пръстени с диамант Solitaire 

Пръстените с диаманти Solitaire са върхът на класиката и елегантността. Те най-често са избирани за годежи и са символ на обещанието за вечна любов. Диамантът обикновено е един и е позициониран в центъра на пръстена. Той привлича вниманието и придава блясък и нежност. Изборът на правилния годежен пръстен с диамант изисква внимание към детайлите, като форма на диаманта, качеството на изработката и не на последно място предпочитанията на половинката ни.

Обеци с диаманти

Диамантените обеци са уникален символ на изисканост и класа, които подхождат на много стилове и на всяка възраст. Съчетани с ежедневни елегантни облекла или пък официални тоалети, те добавят дискретен блясък към външния вид на всеки, който е решил да се възползва от красотата им. Те се съчетават лесно с други бижута и са предпочитан избор за лични и дори интимни подаръци, благодарение на нежността си и вечната си стойност. 

Тенис гривни 

Тенис гривните, наречени така след инцидент в който тенисистка губи своята диамантена гривна по време на мач, са символ на елегантност и изтънченост. Съставени предимно от диаманти, инкрустирани във верижка от бяло, жълто, розово злато или платина, тези гривни предлагат бляскавост и нежност. Тенис гривните са подходящи както за извършване на ежедневни задачи със стил, така и за официални събития.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *