СВОБОДНО ВРЕМЕ

Безплатни преводи в помощ за украинските бежанци у нас

В резултат от войната, продължаваща вече над един месец, милиони украинци взеха трудното решение да напуснат родината си и да потърсят помощ и убежище в други страни. България е една от тях и ежедневно приема украински бежанци, а населението активно се включва в помощта за намиране на подслон, храна и работа. В инициативата се присъединяват различни институции, организации и независими бизнеси, сред които е и Арте.Док.

В какво се изразява помощта на Арте.Док?

Арте.Док е агенция за преводи, която не остава безучастна и предлага своята помощ на украинските бежанци, като екипът им превежда важна информация на украински език относно законите, поставени от българските институции за бежанските потоци. Също така, от агенцията си партнират с преводачи-доброволци с украински език, които се стараят да помогнат на всеки, нуждаещ се от безплатен превод на важни документи.

В сайта на Арте.Док ще откриете важна преведена информация на украински, която е свързана със записването на украинските деца в български детски градини и училища, свободни позиции и обяви за работа за украински бежанци, както и всякаква актуална информация, която се появи по темата. Повече детайли за това как може да получите временна закрила и адресна регистрация като украински бежанец, ще откриете на следния линк: https://www.bghelsinki.org/bg/news/aktualna-informacija-za-vlizashtite-v-bylgarija-ukrainski-grajdani. Информацията в сайта постоянно се обновява и актуализира спрямо обстановката, както и предоставя помощ и указания за това как да се регистрирате, какви са правата ви със статут на бежанец и т.м.

При по-специфични казуси и въпроси, чиито отговори не откривате на горепосочените линкове, ви съветваме да се свържете директно с ДАБ (Държавна агенция за бежанците в България) – http://www.aref.government.bg, както и на тел: +359 876 388 427; +359 876 388 437 или чрез имейл: sar@saref.government.bg. 

Стани част от кампанията на Арте.Док

Всеки, който има желание да стане част от инициативата на Арте.Док или има нужда от помощ, свързана с превод на документи, може да потърси агенцията на:

Тел: 0897 070 485

Имейл: office@artedoc.com 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *