СВОБОДНО ВРЕМЕ

Какво вещае случайно изсипаната захар?

Смята се, че ако случайно изсипеш сол, това е на нещастие. Поне така гласи поверието. Съвсем различно обаче е при захарта – още от минали времена се смята, че изсипването на захар всъщност е на късмет.

Вярва се, че ако ви се случи да изсипете захар, то това ще ви донесе щастие и така бленувана сладост в живота ви. А ако захарта е разсипана от неомъжена жена, то това предвещава, че тя ще срещне съвсем скоро своята голяма любов. Не бързайте обаче да изсипвате захарницата нарочно. Поверието е в сила, само ако това се случи неволно!

Захарта от дълги години се е използвала за магии за любов, които маговете са правили. Има например поверие, че ако напишете името на желания от вас мъж на бял лист, който след това поставите в буркан или кутия, а след това го засипете със захар, то сърцето му ще стане ваше. Със захар се правят още ритуали за пари и късмет.

Според друго поверие, захарницата във вашия дом трябва винаги да бъде пълна догоре. Не я оставяйте празна. Също така, никога не оставяйте дома си без никаква захар. Това вещае нещастие и семейни проблеми. Според друга теория, ако искаме нещо наистина да се сбъдне, трябва да си го пожелаем силно, докато разбъркваме пълна догоре захарница.

Захарта се е използвала не само за правенето на магии, но и за развалянето на такива. Преди много векове болните са били ръсени със захар, тъй като се е смятало, че тя ще поеме от тяхната болка и ще ги облекчи. Дори и днес хората правят различни „ритуали“, като например да поставят захарна бучка върху челото си или пък под възглавницата. Смята се, че ако сложим захар под възглавницата, сънищата ще ни покажат образа на бъдещия ни любим. На сутринта обаче захарта трябва да бъде изхвърлена, казват маговете.

Стигаме и до древната философия фън шуй, според която захарта може да бъде ползвана за енергийно почистване на дома. Едно от поверията гласи, че трябва да поръсите целия си дом с три лъжици захар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *