Рецепта от Hell’s Kitchen: Хрупкави калмари върху белуга леща
През миналата година гледахме първи сезон на кулинарното шоу Hell’s Kitchen с шеф Виктор Ангелов. Различни участници изпробваха уменията си пред камерите, като те трябваше да изтърпят и немалко крясъци, викове и обиди от шеф готвача.
В крайна сметка, предаването бе спечелено от талантливия и млад кулинар Дани-Спартак, който получи сериозна финансова сума и място в един от ресторантите на Виктор Ангелов.
В течение на предаването, участниците изпробваха различни рецепти – някои по-сложни, други по-стандартни. Ние ще ви предложим една от интригуващите рецепти в шоуто, а именно – хрупкави калмари върху белуга леща.
За да осъществите тази рецепта от Hell’s Kitchen, нужни са ви следните продукти:
Калмари – 75гр
Брашно – 100гр
Куркума – 10гр
Леща белуга (сварена) – 100гр
Тиквички – 40гр
Шалот – 20гр
Чесън – 10гр
Чушки (червена, жълта, зелена) – 40гр
Пресни билки (мащерка, магданоз)
Сол
Пипер
Начин на приготвяне:
Първата стъпка е да обелите калмарите, като ги изчистите от вътрешностите. Разполовете ги и ги набраздете с вътрешната страна на ножа. Стремете се да получите ромбоидна форма. След това ги нарежете на дълги ивици, като дебелината трябва да е около 1 сантиметър. Панирайте в смес от брашно и куркума. Пържете във фурна, загрята на 180 градуса мазнина. Когато извадите калмарите от мазнината, овкусете ги с червен пипер и сол.
Изберете си съд измежду тиган, касерола и тенджера. В него задушете в мазнина следните продукти: шалот, чесън, тиквички (нарязани на бруноа), чушки (нарязани на бруноа). Когато стотвите зеленчуците, добавете лещата белуга и зелени подправки. Подправете със сол и пипер.
Pingback: Ясна е ставката за подпомагане протеинови култури Кампания 2019 - fermerite.com