РЕЦЕПТИ

Рецепта за царевична супа, в която се влюбихме

Обичаме царевица, поради което с интерес следим за всякакви рецепти, включващи този много вкусен продукт. Именно поради това с интерес забелязахме рецепта за царевична супа, която просто нямаше как да не изпробваме.

Истината е, че се получи много вкусно. При това – не е кой знае колко трудно, за да се приготви. Нужен е минимален опит в кухнята, за да се справите. Нека сега ви представим тази рецепта за изключително вкусна царевична супа. Сигурни сме, че ще ви хареса много.

Нужни продукти:

Картофи – 70 гр
Лук – 40 гр
Моркови – 40 гр
Масло – 1 супена лъжица
Чесън – на вкус и по желание
Черен пипер – на вкус
Червен пипер – на вкус
Риган – на вкус
Сол – на вкус
Вода – 400 мл
Соев сос – 1 супена лъжица
Царевица – една консерва
Фасул (варен) – 70 гр

Начин на приготвяне:

Ако бобът ви не е от консерва, тогава следва да го варите около 4 часа. Изплакнете го, след това отново сипете вода и го гответе, докато не стане готов.

На малки кубчета следва да нарежете вашия лук, моркови и картофи. Пригответе си дебела тенджера, като в нея поставете маслото. Добавете зеленчуците. Овкусете с подправките и соевия сос. Всичко това следва да бъде запържено за около 10 минути на средна температура. Не забравяйте да разбърквате.

Следва да добавите водата. Всичко това се готви на слаб огън за около 15 минути. Следващата стъпка е да добавите царевицата и боба. Оставете да заври и изключете печката. Покрийте тенджерата (сложете й капак, ако има такъв) и оставете супата да стои поне 10 минути.

Е, това е днешната рецепта за царевична супа. Надяваме се, че ще ви се получи добре. Готови ли сте да пробвате?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *