СЕМЕЙСТВО

Как да поддържаме страстта в семейния живот

Страстта в семейния живот – дойде време да поговорим и за нея.

Според мнозина, запазването на „тръпката“ в едно семейство е мисия невъзможна. Повечето хора имат нагласата, че нищо не е вечно и вярват, че с течение на годините съвместен живот страстта постепенно умира – понякога по-бързо, при други – по-бавно, но един ден си отива окончателно. Тогава как се обяснява фактът, че има възрастни семейни двойки, които все още „го правят“ и се гледат влюбено, както и преди десетилетия? Те са нагледното опровержение на общоприетата заблуда, че няма вечна страст. Дали чудото е Любовта, или има още нещо?

Огънят трябва да се поддържа, за да не изгасне

Когато има действие, има и резултат от него. Същото е и с бездействието. Оставите ли интимните взаимоотношения на самотек, те се развалят. Има начини последното да не се случва. Поддържането на страстта при семейните двойки изисква спазване на два основни принципа:

Премахнете предразсъдъците в главата си.

Всичко започва с мисъл. Ако и вие робувате на мнението, че на страстта ѝ идва краят, то той непременно ще дойде. Ако сте убедени, че рутината е неизбежна – тя ще бъде. Нашите убеждения са продукт от нашето мислене. Когато насочите мислите си към това как винаги ще бъдете в синхрон с половинката си, тогава ще намирате и начини, за да превърнете мисълта в действие, каквото и да се опитват да ви убеждават околните.

Помнете, че разнообразието в сексуалния живот не означава изневяра.

Удивително е колко хора мислят точно обратното. И търсят нови лица и тела, от което само нараняват човека до себе си. Изневярата е престъпление срещу любовта и семейството, дори спрямо самия изневеряващ. Тя не решава проблема с разнообразяване на сексуалния живот, защото един ден и новото тяло ще омръзне… И така, кръгът се затваря.

Правилните действия

Страстта между двама се запазва, когато има единомислие и воля за това. Действията могат да бъдат различни, категоризирани, най-общо, така:

Използване на секс играчки

Те НЕ са само за мастурбиращи! Нито главно за използване в порнофилмите. В идеята за създаване на секс артикулите е да се разнообрази сексуалният живот на двойки, особено с дългогодишен семеен стаж, именно за да се разгори отново онзи огън, заплашващ да угасне. Стимулиращ лубрикант, още едно дилдо или вибратор от секс шоп Passion.bg дори може да спасят връзка, в която единият от партньорите, по някаква причина, не може да задоволи сексуално другия.

Опитване на нови пози и действия в секса

Знаете ли, че всъщност не познавате себе си? Изненадайте се, също и партньора си. Ще откриете, че можете толкова много и че никак не е зле. Няма бариери или забранени зони, щом и на двама ви е приятно.

Поддържане на визията и здравето

Занемаряването в много случаи се явява причина единият да изневери. Поддържащият себе си уважава своето тяло, а това е важен фактор за спасяване на страстта между двама души.

Надяваме се, че с тези съвети ще успеете да запазите страстта в семейния живот. Пожелаваме ви късмет!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *