СЕМЕЙСТВО

Как ефективно да планирате сватба без стрес? Полезни съвети

След като сте определили дата за големия си ден, е време да започнете да мислите как да планирате перфектната сватба. Има много неща за организиране, вземане на решение и координиране, поради което може да се почувствате зле, когато не знаете откъде да започнете. Така че позволете ни да помогнем! 

За да планирате правилно сватба предварително за успешен ден без стрес, ето някои ключови моменти, които трябва да имате предвид.

Изберете темата на събитието

Започнете, като изберете първо предпочитаната от вас тема, тъй като това ще ви помогне да решите общия стил и външен вид на сватбата. Седнете с годеника си и обсъдете какви са очакванията на всеки от вас. Може да се наложи да направите компромис, ако единият партньор иска огромна бляскава сватба, но другият мисли за малко интимно събиране. Някои популярни теми включват морска сватба, рустик, горска еуфория и други подобни. Отделете толкова време, колкото ви е необходимо, за да разберете това правилно, за да имате ясна представа какво всъщност искате от събитието.

Определете реален бюджет

Всеки иска незабравима и разкошна сватба, но не е нужно да похарчите цяло състояние, за да имате мечтаното тържество. Всичко е в доброто предварително планиране.

Първо, изгответе си конкретен бюджет, към който ще се придържате. Това ще създаде някои  граници и ще ви държи в крак с вашите разходи. За да планирате интелигентно разходите, не забравяйте да получавате оферти от различни места за настаняване, цветя и кетъринг и други услуги. Сравнете ги и направете своя избор.

Преценете времето си добре

Подготовката за сватбите отнема повече време, отколкото повечето хора си мислят, така че е важно да прецените колко време ще ви е нужно, преди да определите дата. Вашият бюджет също може да ви помогне да определите подходящия график. Например, ако имате нужда от повече време за спестяване, трябва да планирате датата спрямо това. Не е тайна, че в активния сезон на сватбите всичко е заето от месеци по-рано и дори по-скъпо. Затова  определете правилно времето, с което разполагате, спрямо бюджета, изискванията ви и всички други важни детайли.

Изберете правилното място

Сватбите извън града, на морето и в планината са популярен избор за романтично и запомнящо се събитие. Ако обаче искате да присъства по-голямата част от вашето семейство и приятели, тогава може да помислите за нещо локално. Винаги търсете място, което има опит в организирането на сватбени тържества и може да предложи повечето от това, от което се нуждаете. Например, услуги по планиране на сватба, кетъринг на място или дори ресторант, професионално обслужване, настаняване, открито пространство като градина или басейн и помощ при украсата и музиката. Колкото повече услуги предлага мястото, толкова по-лесно ще бъде за вашия процес на планиране.

Едно такова място с всичко необходимо за вашата сватба в София е хотелски комплекс Монтесито. Разберете повече за организирането на сватба в Монтесито и планирайте смело вашата мечтаната приказка.

Винаги имайте резервен план срещу неуспеха

Ако искате сватбата ви да премине без проблеми, консултирайте се с организатор или координатор на сватби. Подсигурете се за всяка възможна ситуация, която може да обърка празника.  А за финал – не забравяйте да се забавлявате, защото това е Вашият Голям ден.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *