КРАСИВА

Рани от първото носене на обувки – как да ги предотвратим?

Всички добре знаем, че понякога носенето на нови обувки може да бъде стресиращо преживяване. Много често на краката ни се появяват неприятни рани, които са вследствие на първото носене на новата ни придобивка. Ето няколко начина, по които бихте могли да се справите с този проблем.

Лепенки

В случая наистина говорим за най-обикновени лепенки. Това е стар, но пък проверен метод. Сдобийте с лекопласти и ги поставете на мястото, където се е открила раничката. Ще помогне.

Бебешка пудра

Друга идея е да сложите малко бебешка пудра на краката си, преди да си сложите обувките. Така процесът на триене ще бъде намален. Ако не използвате чорапи, уверете се, че краката ви са максимално сухи.

Дебели чорапи и сешоар

За да може вашите нови обувки да се отпуснат по-бързо, добра идея е да си обуете дебели чорапи, като ги „изсушите“ със сешоар на точно определените места, където може да ви стягат. Когато сте готови, разходете се, за да се изстудят напълно. Ако трябва – повторете. Имайте предвид, че този трик работи само върху обувки с естествена кожа.

Рол-он дезодорант

Страничната част на стъпалото си, петата и пръстите намажете с рол-он дезодорант, за да се намали триенето.

Силиконови стелки

Подобни стелки можете да намерите както в аптеките, така и в магазините за обувки или пък в интернет. Има различни разновидности – както цяла подметка, така и само за петата и пръстите. Повърхността им е значително по-удобна за носене от обикновената стелка.

Лед 

Ето още една добра идея – напълнете едно найлоново пликче с вода, а след това го поставете в обувките. Сложете ги във фризера и ги оставете за една нощ. Когато на сутринта ги обуете, ще видите, че са значително разширени.

Алкохол и тоалетна хартия

Намокрете проблемните зони, след което напълнете обувките със салфетки и ги оставете така за една нощ. Колкото „по-натъпкани” са, толкова по-голям ще е резултатът. Сутринта извадете салфетките и обуйте обувките. Те ще се оформят по стъпалото ви.

Хидратиращ крем

Този метод също е удачен само за обувки от естествена кожа. Вътрешната им част намажете с хидратиращ крем. Така кожата ще стане по-мека и удобна за носене.

Картофи

Звучи странно, но този метод е добър. Сложете един картоф в новите си маратонки и ги оставете за една нощ. За всеки случай след това почистете, въпреки че картофите не оставят неприятна миризма и няма от какво да се притеснявате.

Просто отидете на обущар

Ако все пак сте склонни да си платите за подобна услуга, най-надеждно е да занесете обувките си при кварталния обущар. Той ще разполага с нужните инструменти, за да нагоди обувката ви по ваше желание.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *